Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, oktober 18, 2008

Why me?

Bland det värsta som kan drabba en doftälskare och matnörd har hänt-har tappat mitt doft- och smaksinne. Jag förstår ju att det beror på min förkylning men det känns supertråkigt och det gör mig ledsen. Har gjort något som jag aldrig gjort förr-jag andades in ånga med en handduk över huvudet. Känns jättetrist-jag har t.ex. en kaka Lindt "with a touch of seasalt" i skafferiet men det känns som en förolämpning mot chokladen att äta den. Jag hoppas att det blir bättre snart.

Någon som har ett bra tips?

torsdag, oktober 16, 2008

Back in black

Tillbaka på jobbet-visserligen inte helt i toppform men jag är ändå betydligt friskare. Det var dessutom om en trevlig dag på jobbet för min trevliga kollega bjöd hem oss på lunch till hennes vackra hem eftersom vi ändå hade ett ärende på gångavstånd från henne. Det gick mycket bra att arbeta idag-det flöt till och med den kollegan jag har svårast för. Tar det dock mycket lugnt eftersom jag har efterdyningar av min förkylning och röda veckan samtidigt. Jag överlevde dock idag trots värk i både huvud och muskler. Men det löste sig med hjälp av ipren och två glada kurrande katter. Lekte med Lucifer och han har varit lite seg men idag återvände hans glada lekhumör. Livet vore bra mycket ruttnare utom honom och Ozzy. Ibland är de riktiga husdemoner men det är väldigt skönt att ha dem.

Vill också be om ursäkt till Pre-tequilas författare. Självklart är du tjej

Föda under förkylningen

Nej, jag har inte startat en förkylningsblogg (vilken väl snart är den enda tema-blogg som inte finns) men när jag hittade en post om förkylningsmat hos Pre-tequila så var jag ju tvungen att länka. Även om jag inte tryckt i mig motsvarande denna tjejs lista så ändras mina preferenser när jag har snuva. Mycket av det jag vanligen gillar som knapriga saker känns som glaskross i munnen (det är dessutom jättetröttande att tugga surdegsbröd när man är en trött snuvig hårdrockare). På plus ligger mjuka saker-har upptäckt en dragning till vita proteiner när jag är sjuk (vaniljglass, yogurt, tofu, keso) Har försökt att äta hälsosamt med mycket frukt denna gång. Mitt bästa förkylningstips är dock att skaffa en aroma-lampa och elda eterisk eukalyptus- och pepparmintsolja. Funkar bättre och snällare än nässpray.

Ska ta mig iväg till jobbet om en timme. Tack för omtanken, ni som varit rädda att jag ska förta mig men jag kommer ta det lugnt och försiktigt. Kommer meddela kollegorna så de vet var jag är lite långsammare och tröttare än i normalläget. De har varit förstående förr-jag ser ingen anledning till att de inte skulle vara det nu.

onsdag, oktober 15, 2008

Förkylningens faser

Det går faser i förkylning har jag upptäckt. Har nu gått igenom fasen då man lägger upp strategin för att bli frisk, fasen då man hasar runt i mysbyxor och lider och har nu nått till fasen när jag är nätt och jämnt frisk, har hasat mig över ytan och fått på mig vanliga kläder-bara det gör att jag känner mig friskare-och det enda jobbiga är att jag är torr i hals och hud. Ska jobba två dagar nu och har sedan ledig helg så det är tack och lov inte den stressigaste perioden i mitt liv. Blev ruggigt glad när jag upptäckte att Hemköp hos mig börjar sälja lösviktste och ett fantastiskt sortiment hade de. Jag berömde personalen och sa att så snart blir jag frisk ska jag prova.

tisdag, oktober 14, 2008

På bättringsvägen

Fortfarande sjuk men på bättringsvägen. Återkommer. Blir tidigt i säng ikväll.
Innan jag kryper dit så vill gratulera Daniel Mullback, trummis i Sabaton, som fyller 26 år.

måndag, oktober 13, 2008

Sjuk:(

Snuvig, trött och ont i hela kroppen. Det har inte hänt mycket här idag. Kämpar för att komma till ytan och ber till metal-gudarna att det inte är influensa.

Två vänner fyller år idag. Lät den av den välja måndagsmetal. Hon är inte hårdrockare men jag frågade om det fanns något hon gillade och hon svarade på Poodles-så kram till dig, K, och i förvissning att jag kommer resa mig igen så blir det Poodles-"Metal will stand tall" Den andre älskar irländsk musik så han får "The Belle of Belfast City"-grattis Plastic Paddy!Någon måtta får det väl vara

Bon Jovi har blivit stämd för plagiat. Bandet krävs på 2400 miljarder. Är det nu så att det är det är ett plagiat (hur man nu lyckas avgöra det om inte daterade inspelningar finns) är det klart att originalets upphovsman ska ha ersättning, men jag finner summan rent löjligt. Nu vet inte jag vad Bon Jovi tjänar på skivorna, men att de skulle fått ihop den summan på royalty i dessa tider finner jag tvivelaktigt. Tycker hälften av royaltyn eller så vore vettigare.

söndag, oktober 12, 2008

Redan saknad

Har haft en skön social helg. Lördagkvällen har tillbringats hos Mr.Crimson, eller Ravenlord som jag hädanefter kommer kalla honom, på typiskt kärleksmanér med glass och film ("Mumien"). Gillade den även en del faktafel förekommer. Var skönt att ligga och se en film i min sötnos armar. På söndagen åt vi frukost/brunch på utmärkta Nancy's i Södertälje innan jag åkte vidare och fikade med mina vänner på Ilcaffe på Kungsholmen. Underbara mackor med fårost, honung och valnötter-himmelskt. Dessutom trevligt eftersom min väninnas hund fick följa med. Det var skönt att komma hem till katterna-men jag saknar min Ravenlords famn och ömsinta beröring. Han tar så väl hand om mig.