Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, april 11, 2009

Påskpynt hos mig

Tänkte att jag skulle visa hur jag påskpyntar hemma. Kör lite mer allmän vår än traditionell påsk. Min påsk är mer glädje över vårens ankomst. Mer uppståndelse än död för att anknyta till bibeln. Mitt "påskris"-trollhasselkvistar och en vippa från påskägget jag fick från mormor samt en tupp från en påskblomma jag fått tidigare år. Tyvärr är fönstret vintersmutsigt men det ska ordnas.


Mitt vardagsrumsfönster-och jag ni ser rätt, en orkidé har flyttat in. Den är vit men den är limefärgad i mitten-snygg kompromiss va;) Hade tänkt ha gula ljus i de vita stakarna för att få dem att likna ägg men tyvärr fanns inga tillräckligt varmgula och då fick det bli lime, som spirande gröna skott istället.De här häftiga tupparna har en numera avliden vän till min mormor och morfar gjort. De finns bara i ett exemplar. Tar inte bara fram dem till påsk-tycker de passar för det mesta beroende på ljusfärgen.


Mitt arrangemang till soffbordet-det står numera på en vit duk. Det svarta ljuset är från Coop (fick det i julklapp), det limegröna hade jag i förrådet och det gula är från Indiska. Det och de limefärgade stearinljusen är det enda jag köpte nytt i år. Övriga grejer hade jag redan hemma. Ni kanske har noterat att det är tuppar i mina pynt. Enligt den kinesiska zodiaken är jag född i tuppens år (och den stämmer väldigt bra) så därför tupptemat.

måndag, april 06, 2009

Tillbaka till verkligheten

Dags att gå tillbaka till jobbet och verkligheten efter att ha spenderat helgen i en fiskbubbla. Jobbet gick bra idag, åt till och med lunch utomhus. Tog en tur till Indiska efter jobbet och köpte ett ljus till mitt ljusarrangemang på Indiska-äggformat, gult och blommigt. Mer gult än så blir det ICKE i min lägenhet.

Tyvärr blir jag tvungen att avböja en karriärworkshop med naturvetarna eftersom jag har en bindande anmälan till brandutbildning med jobbet. Surt men sådant är livet.

Är för övrigt min och Ravenlords halvårsdag idag. Vet inte om det blir något speciellt firande men skönt att träffa honom i helgen ska det bli. Läste igenom gamla sms idag och blev som nyförälskad.

Veckans måndags-metal blir "Lord of the Rings" med Blind Guardian. Kommer köra ett litet tema nu med sånger om just den triologin

söndag, april 05, 2009

Helgen som gick

Jag är inte död. Inte heller är mitt liv ointressant men det har varit fullt ös. Har hjälpt till på Ciklidstämman. Det har varit mycket jobb, stå upp länge på betonggolv och tidiga morgnar. Det är dock inte det jag kommer minnas i längden utan alla sköna människor av olika nationaliteter jag pratat med, de goda middagarna och de intressanta föredragen. På korttidskontot vad gäller energi blir det ett uttag men på långtidskontot kommer jag leva på det här ett tag.