Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, januari 23, 2009

Back in control

Som ni kanske vet så har jag sedan årsskiftet börjat jobba på att få ordning på maten och motionen. De senaste veckorna har det gått fint och bestämde mig idag för att prova mina smal-jeans, dvs. jeansen som ska sitta bra när jag är nöjd. Förra gången gick blixtlåset inte ända upp. Idag gick det upp:D De är fortfarande i tightaste laget men det är på rätt väg. Det känns grymt och träningsmotivationen kom tillbaka.

Håller tummarna för alla er läsare som jobbar på nyårslöften och målsättningar. Hoppas kan få energin från den här mycket passande låten-"Back in control"-med Sabaton

torsdag, januari 22, 2009

Åderlåten

Lämnade blod idag. Det gick fint idag, det rann som det skulle. Passade på att hälsa på mormor och det var som alltid trevligt.

Nackdelen är att jag känner att en snuva är på G. Så imorgon blir det "Gollum-juice" utav bara sjutton. Ikväll Echina-force och järntabletter.

tisdag, januari 20, 2009

Kattkärlek

Det har inte varit min dag av massor av skäl men tack vare fin support av vänner och familj samt ett positivt besked jag har väntat på samt att jag blev kallad till anställningsintervju idag så känns det ändå som dagen inte var helt bortkastad. När det kändes som tuffast och jag kände att det var ingen idé lade jag mig ner på sängen-där mina katter redan låg. Gosade med dem och de började spinna. När jag låg där och lyssnade på Ozzys, min kosmoskatts, mjuka ljusa "vrrrrr vrrrr" och Lucifers mörka spinnande så kände jag hur allt spänt släppte inom mig. Lucifer kom fram och nosade och undrade vad det var för vått som rann nerför mattes ansikte. Var oerhört tacksam att jag hade katterna idag-att byta kattsand kändes som en ren kärlekshandling. 365 saker du kan göra har rätt-det är läkande att umgås med en katt.

Missade en grej jag velat göra idag men det kändes inte rätt. Jag lyssnade på kroppens signaler och det kommer alltid nya roliga grejer. Det är ju trots allt en historisk dag. Barack Obama har installerats som USA:s 44:e president. Det är häftigt, jag har sett berlinmuren, sovjetunionen falla och nu har jag sett USA få en svart president-han verkar klok.

Satte upp en poster jag tänkt sätta upp länge idag-ett månbelyst hav med texten "If today was perfect there would be no need for tomorrow" känner att jag behöver det budskapet. Nu sitter det där så det är det första jag ser på morgonen och det sista jag ser på kvällen.

Jag avslutar med ett litet hurra för Oscar Dronjak som fyller 37 år idag.

måndag, januari 19, 2009

Life is waiting for the one who loves to live

Igår släppte Hammerfall sin nya video men då var jag upptagen med att fira fjortonåring. Dessutom följde Ravenlord med hem (trodde inte han skulle hinna det). Han har ansat sitt tidigare rikliga skägg och var supersnygg. Det var trevligt hos fjortonåringen som det brukar vara. Idag har jag varit ledig och kollat in den och det ser bra ut, klassisk Hammerfall-stil med mycket eld och coolt med lite brunt istället för bara det klassiska svarta. Tycker också jag ser en inlevelse i Joacim Cans mimik som jag inte sett på länge. Läckert. Har dessutom i videon kunnat höra mer av texten och den låter bra. Nu ska jag inte snacka mer utan ni får kika själva.

Gymmet idag, tufft som vanligt. Dessutom var alla crosstrainers upptagna så jag fick cykla. Dödligt tråkigt-tur att jag har min mp3. Som helhet ett givande pass dock.

Hade dessutom ett givande samtal med en vän på MSN om att sluta övergrubbla och börja leva. Har nämligen bestämt att idag är en nystart. Känns jätteskönt så veckans måndagsmetal-som också lånat ut rubriken blir-"Victoria's Secret"-med Sonata Arctica