Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, december 08, 2012

En nattsvart inlägg

Har en svart dag idag. Minns inte när jag var såhär torr i huden sist. Känner mig fortfarande dränerad och orkeslös efter besöket på begravningsbyrån, som dock var mycket vänlig och proffsig. Har fått två kul erbjudanden av vänner, men samtidigt som jag skulle vilja och det skulle göra gott så orkar jag inte. Som lök på laxen har min potentielle karl inte hört av sig sedan i början av veckan. Kanske verkar trivialt men det hade varit skönt att ha honom som "light in the black" just nu.

torsdag, december 06, 2012

Finlands nationaldag

Ica har en reklamfilm denna vecka som gratulerar vårt östra grannland på sin självständighetsdag. Jag skulle dock kunna räkna upp ett antal finländare som givit oss mer än de som nämns i det talet ;) Jag kör på bloggtraditionen och låter Tony Kakko sjunga för oss.

onsdag, december 05, 2012

Chief mourner

Jag lever kära läsare. Just nu tar sig dock sorgen inte uttryck i form av ledsenhet, utan mer av trötthet. Det är dock så det ska vara, det är ju inte bara mormor som har lämnat denna värld, utan även ovissheten. Så jag låter kropp och sinne reagera på cocktailen av förlust och spänningar som släpper med att helt enkelt låta saker ta tid. Min potentielle karl lärde mig uttrycket Chief mourner. Det är ett uttryck jag tycker om-det ger bilden av att sörja med huvudet högt.

Jag fortsätter att leva i lager. Samtidigt som jag är "chief mourner" så pågår livet. Var ute och jobbade i förrgår och det var skönt att komma tillbaka till rutiner och någon sorts vardag, Jag är den typen av sörjande som mår bättre om jag får ha min vardag samtidigt. Det handlar inte om att fly tankarna men "it can't rain all the time". Just nu hoppas jag få till att träffa min potentielle karl innan han reser bort över jul och rusta sig för årstiden för det går inte att undvika längre...söndag, december 02, 2012

AdventsmusikHar varit en jobbig dag idag. Men traditionen med adventsmusik i bloggen kvarstår:) Goth-jul är ju inte fel.