Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, februari 19, 2010

Denna dag bär musik

Återigen en efterlängtad fredag. Den första fredagen när helgen är avklarad är alltid den skönaste. Det ska bli grymt skönt med helg nu och att få åka till Ravenlord och bara ha det skönt-för jag vilar så gott hos honom. Det var en slitig jobbdag idag. Nu behöver jag tanka in frisk och positiv energi.

Om man tänker på dagens datum så måste det ha blåst en stark musikalisk vind över det i skiftet mellan 60- och 70-tal eftersom två av mina favoritsångare är födda idag. Jakob i The Poodles blir 41 och min käre husgud, Joacim Cans blir 40. Annelie, min nyaste bloggbekantskap, skrev om ämnet i sin blogg. Vi har nu slagit fast att när han är 75 och går med rullator så kan vi båda stöttar honom på varsin sida. Det kan bli en syn-var jag ska göra av döskallekäppen jag ska ha när jag blir gammal löser sig för det är så sant som det är skrivet (av födelsedagsbarnet) You can't break a metalheart-it's far to wild to tame!onsdag, februari 17, 2010

Vinterljusning

Känner mig lite slagen av vintern. Till och med en vinterälskare som jag kan bli trött på det, framförallt rustningen av kläder som vi måste dra på oss för att inte frysa. Jag nöjer mig just nu med att det blir så varmt att jag kan skippa dunjacka och långkalsonger.

Mitt i gråvintern så känns det ändå hoppfullt. Igår så hittade jag först en tia och sedan fick jag fler pass på jobbet vilket kommer innebära en ljusning i ekonomin. Jag ser det som ett första steg mot ett bättre, gladare liv. Hur detta hänt vet jag inte men jag tror en del har att göra med att jag börjat arbeta med affirmationer som jag nämnt-att jag förändrat mina tankar och försöker tänka mer positivt.

måndag, februari 15, 2010

Måndag

Som helhet mår jag bättre. Hade lite praktiskt tråkpyssel att göra som nu är gjort. Jätteskönt. Avskyr att ha trådar hängande i luften. Gick som vanligt på yogan men tappade rytmen lite (pga trängseln) fast det gick bättre rent fysiskt. Känner mig skönt avslappnad så det var värt det.

Snabbt tips-t.o.m onsdag finns Europes "Almost Unplugged" på SVT Play.

Jag är inne i en massivt finskt period just nu vad gäller musik. Det jag lyssnar mest på är Northern Kings och Sonata Arctica. Ser ingen anledning att ändra på detta så det blir Northern Kings-"Sledgehammer" Ska återkomma med lite mer om varför jag gillar Northern Kings i ett framtida inlägg.

söndag, februari 14, 2010

Alla Hjärtans Dag

I år var jag inte sugen på Alla Hjärtans Dag. Jag är trött på klysch/Hollywood/puttinutt-romantiken och jag älskade Ravenlord lika myckt igår och jag kommer älska honom lika mycket imorgon. Istället firade jag min kusin som fyller 10 år just idag med en liten enkel middag med familjen. Det var väldigt skönt.

Är inne i en period där jag är sugen på ny musik och har märkt att 70-talsrock gör mig avslappnad. Silverhorse har nya platta på G och har lagt upp nya låtar på sin Myspace. Kila dit och njut.