Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, september 29, 2012

Äntligen kängor:)

Det finns en stor fördel att vara hårdrockare-du behöver inte kompromissa mellan stil och komfort när höstslasket och vintersnön kommer. Idag investerade jag i nya kängor med mottot "Inga sabla blixtlås!" efter att bytt blixtlås i mina gamla vinterstövlar två gånger. Dessutom kände jag för att ta ut svängarna-så det blev ett par svartvita Dr Martens-kängor. "Splatter" heter de. Känns väldigt skönt att få gå i kängor igen (det är något jag ser fram emot när hösten kommer) och dessutom är de lika snygga till klänning som till ett par jeans. Jag är ingen skofetischist, men idag ska jag försöka motstå frestelsen att sova i mina nya kängor.

*Bild från nilson

fredag, september 28, 2012

Rör om i energierna

Har idag tagit kontroll över en sak som har gnagt på mig länge. Hoppas på att kunna använda min energi till mig själv och mer positiva saker nu. Därav det nya blå-lila färgtemat på bloggen. Gillar den färgkombinationen, och den lite drömska känslan.

Om det ändå vore lika lätt att göra om i verkliga livet som i bloggen, men det är något jag hoppas kunna använda energin. Det känns som läge att "röra om i energierna" som Irene på Harmoni i hemmet tipsar om.


torsdag, september 27, 2012

Nordman-äntligen efter 18 år

Det finns band som jag har upptäckt när jag har sett dem live (Amaranthe och Bloodbound). Det finns band som jag har sett live ganska kort tid efter att ha upptäckt dem (Hammerfall). Sedan så finns det band som har fått vänta länge. Efter 18 års lyssnande så fick jag igår äntligen se Nordman. Det var riktigt härligt. Nordman är ett sådant band som jag alltid kommer tillbaka till. Har varit ganska ensam i min passion för Nordman under uppväxten, men har i vuxen ålder hittat en till som älskar Nordmans musik, Do Glatem (har faktiskt gått på alla spelningar i år i sällskap med Do Glatem).

Setlisten var snudd på perfekt-de körde många äldre låtar och så gott som alla är personliga favoriter som "Fly i ro", "På mossen", "Det sista du ser" och "Under norrskenet". Det kändes som att bandet inte spelade för oss utan med oss. Dessutom, det är alltid härligt med både nyckelharpa och flöjt live.

Jag tänkte på en sak när jag lyssnade. Det är fantastiskt att Nordman har blivit så stora som de har blivit. Inte med tanke på hur duktig Mats Wester är som låtskrivare (hade det varit lite rymligare igår hade jag t.o.m tagit några magdanssteg), utan i och med att de har sådana intelligenta och mångbottnade texter. Jag bjuder här på en liten lista med citat som jag har använt eller tänkt på under mitt liv.


  • "Fly i ro, jag vill stanna och minnas, låta det leva ett tag. För jag vill tro att det ändå ska finnas något som lever bortom idag".
  • "När du sett allt, vart ska du gå?"
  • "Hur många dagar har jag lämnat att försvinna, när jag förbannat att de fanns?"
  • "Skala bort det som är vi, strävan emot noll, se passioner dö av kontroll"
  • "Trodde du att hon var någon man väljer sig?"
Jag skickade ett mentalt vykort till mig själv som 13-åring när jag stod där i publikhavet. Hon hade nog gillat tanken att jag fortfarande gillar musiken trots att siffrorna i åldern har bytt plats.

måndag, september 24, 2012

Förra veckans hälsomål

Är lite måndagstrött idag så jag går rakt på sak med hur det gick med hälsomålen förra veckan.

  • Träna minst 2 gånger i veckan-nej det blev ingen träning förra veckan men jag valde att fokusera på smulorna i själens lakan och de är borta nu.
  • Äta onyttigt bara en gång i veckan-Jag börjar misstänka att det inte är realistiskt med detta mål men jag gjorde klokare val än tidigare.
Nästa gång är sista gången med hälsomålen. Då kommer jag att summera och se hur jag går vidare.


söndag, september 23, 2012

Garderobsrensning och gravidhock!

Tack för responsen på mitt förra inlägg. Händer det något, I'll let you know ;)

Igår hjälpte jag Sisu att rensa hennes garderob. Att rensa kan vara känslomässigt jobbiga saker, men Sisu var redo att fixa det och höll inte fast vid kläder av sentimentala skäl. Hon hittade dessutom snygga plagg som hon hade glömt att hon hade-och tre plagg som gjort sitt hos henne hittade hem till min garderob. Det var kul att hjälpa till.

Idag träffade jag Tatueringsmodern och fick en positiv chock när vi träffades eftersom hon inte bara är min tatueringsmoder, utan också blivande mamma. (Hoppas att ni inte blev alltför besvikna att det inte var jag ;D). Det härliga är att fast vi är i olika stadier i livet, så var vi verkligen i synk. Vi pratade mycket om att utveckla oss själv och inte "fastna". En energikick var det iaf och jag är övertygade om att hon och hennes sambo kommer att bli awesome föräldrar.

Hann också träffa Hagbard som hjälpte mig att skriva ut konsertbiljetter. Vi hann ta en fika också samt kika lite på Doctor Who innan jag begav mig hem och nu är förberedd på en ny vecka. Har frtfarande en känsla av förändring i kroppen och den är positiv.

Sammanfattningen av veckans hälsomål kommer imorgon.


Do I dare to trust this time?

Hade en mycket skön fredagkväll igår. Var på puben  Akkurat och tog en öl i trevligt sällskap, det var skönt och är man som jag, ölsnobb och stolt, så är det skönt. Det kändes som att det tog ett litet hopp framåt mellan mitt sällskap och mig. Det går långsamt, men just nu så tror jag inte att stora språng är den rätta vägen framåt för mig. Jag ser redan fram emot att kanske träffas igen nästa vecka. Kanske vågar hoppas denna gång.