Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, juni 25, 2011

Sweden Rock dag 3-stage running

Tredje dagen-dagen som jag sett fram emot eftersom en av mina favoritakter på festivalen skulle spela. Vi kommer till det. Jag hakade på tältkamraterna som skulle se första bandet den dagen-Duff McCagans Loaded. Jag smsade min vän som är stort Guns'n' Roses-fan att jag skulle se dem och fick svaret "Damn you!" men med tillägget att hon hoppade att jag hade det det riktigt kul. Jag lät dock bli att smsa att Jakob Samuel stod i publiken (hon gillar The Poodles också) för då hade jag fått lära mig finska svordomar ;) Duff var iaf kul att se och en perfekt start på dagen. Jag hängde med på Buckcherry också-amerikansk rock igen. Godkänt men inte riktigt min melodi. Steele förklarade glatt att Buckcherrys sångare var hans stilförebild tatueringsmässigt (tänk bodysuit för er som kan tatueringsspråk.  För er som inte kan det, tänk en skjorta av tatueringar)

Från Steeles stilikon (ja, jag har göteborgsblod i ådrorna) till en av mina-vi drog vidare till Joan Jett. Jag håller Ronny Svensson som var helt till sig i hawaii-skjortan över att ha träffat henne-hon är så cool. Som bonus spelade hon mina tre favoriter som avslutning-"I love Rock 'n' Roll", "Crimson and clover" och "I hate myself for loving you".
Hade tänkt gå och titta på Queensrüche men jag var bedrövligt trött så jag hängde med tillbaka till hotellet. Kollade större delen av Moonspell men sedan hängde jag med Alvfursteparet och kollade delar av Accept. Blev medbjuden till deras stuga där vi åt pastasallad. All heder åt mina tältkamrater men att hänga med dem var fantastisk medicin . Nya människor är härligt men ibland är det så skönt att vara med människor som man har en historia med-och mitt kära Alvfurstepar är väldigt avspända och vi spelar på samma våglängd. Skrattade mycket och gott:)

Att packa ihop och ge sig iväg med en liten kompis (min beskrivning av små barn) kan ta lite tid men det lilla som vi hann se av Saxon var grymt. Jag har nu blivit såld på bandet och noterade av Joacim Cans har lånat en hel del av sitt scenspråk från Biff-otroligt cool. Gjorde en annan cool bekantskap i Frantic Amber-growlande tjejband som förtjänar att kollas upp.
Sista bandet för kvällen-Judas Priest. Jag gillar deras musik och hade sett fram emot deras framträdande men jag måste tyvärr konstatera att det var ganska energilöst från scenen. Jag såg iaf majoriteten innan jag gick hem-lite tråkigt att jag missade när Herr Halford körde in på sin hd men jag pressar aldrig mig själv inom metal-jag var nöjd på Priest och tror att de gör klokt i att lägga/trappa ner (den som lever får se).

måndag, juni 20, 2011

Sweden Rock dag 2-Uprising

Andra dagen inleddes med camping-frukost och fällstol. Lite vanlig husvagnscamping fast vi hade tält. Jag utnyttjade det faktum att jag inte kan ligga och dra mig alltför länge på morgnarna (speciellt inte i ett kallt tält som är fuktigt med kondens och där vi låg modell sardinburk) och kunde därmed kvittera ut mitt armband utan köer.

Det var dags att se de första bandet. Ronny Svensson var årets koneferencier tillsammans med Tess Merkel. Har alltid gillat honom skarpt så det kändes bra. Första bandet blev Mason Ruffner-lite bluesrockigt och en ganska skön början. Från Zeppelin-scenen drog vi direkt till Sweden-scenen för att kolla på Crash Diet. Det var min första gång och jag tycker att de är helt okej-mitt mer erfarna sällskap sade att de är bättre på små scener. Efter en paus så återvände vi till Sweden-scenen för att titta på Five horse Johnsson. Under stort jubel hittade jag alvfurste-paret med sötaste Sweden Rock-debutanten (deras två månades dotter) och polare. I folkvimlet hittade jag Do Glatem och äntligen fick jag sammanföra Alvfursten och honom. Gulligast var när Do Glatem böjer sig ner till sötis i barnvagnen och utbrister "Trevligt att råkas". Vi kollade en stund på Roffe Wikström (mina tältkamrater är svaga för blues) och sedan kröp vi ner i våra sovsäckar för att avnjuta en regnig natt.