Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, augusti 18, 2012

Lördags-inspiration-min tidsdroppe


Jag fick ett bra tips på bloggen Lyckoland om att göra ett prioritetshjul att ha i åtanke när du planerar din vecka. Det görs i två enkla steg som du kan se här och här.

Idag har jag äntligen fått upp det på väggen. Jag ville inte kopiera det rakt av så jag gjorde en droppe-efter en kommentar i "Eat, Pray, love"  om att alla vet att en droppe uppgår i oceanen när den faller i sistnämnda, men få vet att oceanen uppgår i droppen. Jag har också alltid haft vatten som favoritelement (trots att jag inte är en god simmare).

Nåväl, i mitt på de vita fälten finns de tre viktiga kärnområdena i mitt liv. Det kan vara svårt att se på fotot men det står "Positiv energi", "hälsa" och "vänner och fränder". Jag tycker om det sistnämnda uttrycket.

Det fina i kråksången är ju att många av sakerna smälter ju in i varandra (också en tanke i mitt vatten-tema). Att välja det ekologiska/rättvisemärkta alternativet stöder både engagemang och mat, träna med en kompis till bra musik blir njutning, socialt och träna samtidigt osv.

Så blev den alltså-min tidsdroppe i livets flod.

Måste förövrigt visa den underbart snygga inredningen som Rajee Sood med en svart fondvägg-fräscht och läckert. Liknar den stilen som jag vill ha i mitt sovrum.

torsdag, augusti 16, 2012

Måndagsfrågor om shopping

Liie kör en ny omgång måndagsfrågor och jag hakar på.

1. Har du en budget för de olika shoppingkategorierna (kläder, mat mm)?
Nej, det har jag inte. Funderar dock på att föra kassabok igen och se vart pengar försvinner och om några försvinner till något onödigt ställe. Sist jag följde den hittade jag 500 kr i onödan.

2. Vem har du helst med dig på en heldag på stan?
Jag tar min vän Sisu. Hon och jag är varandras bästa smakråd, ironiskt nog tror vi att det är för att vi har så olika smak. Förutom att vi vågar tänka utanför ramarna tillsammans har vi lite samma fikabeteende. Vi äter lite och ofta.

3. Berätta något om dig och shopping som du tror skulle förvåna.
Jag försöker att handla kläder osminkad. Ser jag bra ut i dem då så lär de vara snygga när jag är sminkad med. Det är ju inte så kul att upptäcka att osminkad får den snygga tunikan får dig att se ut som en burk krossade tomater i huden.

Sedan är jag lite bipolär när jag handlar kläder. Får ibland för mig att "Nä, jag ska inte ha så mycket svart" och handlar kläder i färger. Efter en tid så tittar jag i garderoben och funderar på "Varför har jag ingenting svart?" Så min utmaning i höst är att balansera det.

4. Är du impulshandlare eller tänker du efter innan du köper något?
Jag tänker. Jag sover alltid en natt på saken innan jag köper saker. Vilket resulterar i att jag missar en del snygga saker för att jag tänker för länge men å andra sidan så kan jag räkna mina felköp på ena handens fingrar. 

5. Använder du rabattkoder/kuponger och medlemskort när du handlar?
Japp, det gör jag och står för det. Har kort på de ställen där jag handlar någolunda regelbundet. Har dock en gång avslutat ett medlemskap trots bra erbjudanden. Det var på Yves Rocher, jag tyckte nämligen att deras miljötänk rimmade väldigt illa med att skicka ut papper varje vecka samt dela ut en massa krimskrams.

tisdag, augusti 14, 2012

Små saker gör stor skillnad

Gbgmamman.: Äntligen blev Daniel min! skriver Gbgmamman i inlägget. Daniel är i detta fallet inte någon stilig göteborgare eller sött barn/barnbarn, utan en klocka. Det fick mig att tänka på vad det gör för din stil att köpa sig en ny accessoar eller något litet istället för en helt ny garderob. Själv köpte jag nämligen ett nytt läppglans igår. Vågade tänka utanför ramarna och köpte ett chockrosa.

Har ni tänkt på vad som händer när man köper ett nytt läppglans, en klocka eller ett nytt smycke? För mig blir det iallafall så att jag ser mina tidigare saker i ett nytt ljus. Just nu är det kul att använda mina grejer och se hur de fungerar ihop med nya glosset. Det blir mycket roligare att köpa kläder och accessoarer en i taget och jag kör lite principen "färre men värre"-hellre en riktigt bra wow-grej än tio ok saker.

Jag tycker också att det är kul att bryta av-t.ex. sommarklänning från Indiska med döskalleörhängen eller nitbälte och klassisk hårdrocksstil med en kavaj. Det är inte alla som förstår, eller hänger med när stereotyper utmanas på det viset, men de lär sig nog, för roligt är det :)


måndag, augusti 13, 2012

Say hello to...

The Crimson Four!

Juryn har överlagt. Det vill säga ni bloggläsare har med rungande majoritet valt "The Crimson four". Jag är nästan glad att jag slapp göra valet själv, det var så många bra bidrag. Tack alla ni som hjälpte till.

Bildkällor
www.hammerfall.net
www.nightwish.com
www.sonataarctica.info
www.sabaton.net