Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, mars 03, 2012

Ropar på Ulrik och minns...

Det finns tillfällen då det är underbart att vara rocker-på konsert med bra sällskap eller när man lyssnar på en briljant skiva för första gången. Sedan finns det tillfällen dock associationerna till rock n roll-livet är mindre härliga. Jag är konvalescent efter magsjuka-och när man sitter i badrummet och ropar på Ulrik (ironiskt nog var den enda Ulrik jag har träffat jättefräsch) så är inte Bon Scott, som kvävdes av sina egna spyor, det du vill ska poppa upp i huvudet. Jag kan säga att jag har aldrig haft mer medkänsla med honom än natten mellan torsdag och fredag.


Davy Jones, sångare i The Monkees, har avlidit. Eftersom the monkees musik förekommer i en av mina favoritfilmer ("Shrek") så passar bloggen på att hedra hans minne med en lyckad mashup mellan Iron maidens "The Trooper" och The Monkees "I'm a believer". En lyckad mash-up som visar att olika genrer är inte så långt ifrån varandra som många tror.

torsdag, mars 01, 2012

DeColette-magasinet som saknades

Underbara kreativa Sandra Hila har sedan december startat en nättidning som heter DeColette. Det är något så uppfriskande som ett magasin för alla oss som gillar det alternativa (goth, metal, burlesque, rockabilly etc.) men som inte vill eller kan välja bara en stil. Sandra beskriver själv att det ska vara en "glad freakshow" av ovannämnda stilar, och alla former av performance får stort utrymme. Jag uppskattar den varma stämningen också-det förekommer inget högstadie-mässigt mätande av vem som är mest "alternativ" utan alla som tycker om innehållet är välkomna. Extra eloge för att de bemödar sig att ha tips för grabbarna också.

Rubriken är tagen från första numrets inledning-det är bara att konstatera. Vi kan sluta sakna och börja läsa istället:)

söndag, februari 26, 2012

Veckans Söderbergare 2012

Den här kategorin har legat vilande ett tag men nu kör vi.

  • Har kommit igång med matplanering igen så att jag slipper slänga mat.
  • Tar frukt som riskerar att bli dålig och fryser in så att jag kan ha till t.ex. smoothies eller bakning.
  • Min bostadsrättsförening håller på att skaffa ett återvinningsrum så att det kommer att bli mycket lättare att göra mig av med farligt avfall på ett säkert sätt.
  • När jag köpte frysta bär till min smoothie valde jag bort hallonen eftersom de inte var ekologiska.
  • Har dessutom tagit ett litet steg mot mindre miljöpåverkan och har därför beställt en m-kopp.