Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, augusti 25, 2007

Liberty and metal for all

Igår var det dags för Hammerfall på Gröna Lund. Det är något magiskt med det bandet. För varje gång jag ser dem växer förväntningarna och varje gång infrias dem. De var skrämmande bra. Framförallt Oscar var på ett strålande humör och var min stora behållning av kvällen men det var konserten som helhet som gjorde mig hög. Extra glad blev jag när jag fick höra "Crimson Thunder", en av deras bästa låtar och "the fire burns forever". Lekte autografjägare efteråt vilket inte var lätt men Stefan räddade dagen och såg till att jag och mitt härliga sällskap inte gick hem mållösa. Min hals är lite sliten idag men det är det värt för att få höra Cans sammetsröst och se Oscars fantastiska tigersprång. Mina komplimanger också till nygamle basisten Fredrik Larsson, som kändes helt rätt.
Det kommer ta ett par dagar att smälta alla intryck!

onsdag, augusti 22, 2007

På bättringsvägen

Har varit förkyld denna vecka. Tack vare mina eteriska oljebrännare och diverse hopkok från hälsokosten är jag nu på väg tillbaka. Jag har slutat med nässpray sedan jag upptäckte blandningen eukalyptus och mynta. Mycket skönare för näsan och så luktar hemmet gott. Med samma sköna effekt.

Och så var det tjejsnack, om ålder.

Spelar åldern någon roll? När, varför?
Jag tycker egentligen inte att ålder är så intressant. Jag brukar prata om livsfaser i stället. Två människor i samma livsfas men olika åldrar kan förstå varandra bättre än två personer i samma ålder men olika livsfaser. Men helt oväsentligt är inte ålder för det kommer ju faktorer med där, som utveckling och livserfarenhet.
Har du önskat att du var yngre/äldre än du är någon gång? När, varför?
Jag trivdes inte så bra med att vara barn så jag har längtade efter att bli äldre. Sedan var det väl ibland när man var kär i äldre grabbar. Men det är mest på skämt jag säger "Om jag vore X år äldre/yngre då j*vlar"
Har du ljugit om din ålder någon gång, varför, i vilket sammanhang?
Nej det har jag aldrig gjort. Däremot var jag stor till växten som liten så folk trodde ofta att jag ljög om min ålder. Det var inte så kul.
Hur gammal vill du bli om du fick leva ett friskt liv? Motivera!
Har inte tänkt så men siktar på hundra. Det viktiga är för mig att jag får ett roligt och rikt liv. Jag dör hellre vid sjuttio och haft kul än vid hundra och haft ett trist liv.
Vilken ålder i ditt liv så här långt, har varit den bästa? Motivera!
26, den ålder jag är nu är bäst hittills. Det är superskönt att inte vara så osäker och samtidigt tvärsäker. Man har alla möjligheter och inte alltför många skyldigheter.

söndag, augusti 19, 2007

Genialt!

Inte metal men mycket bra och intelligent musik ändå. In och lyssna på Erik Vilde:)