Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

måndag, juli 01, 2013

"Man of steel"


I helgen blev det bio och nya Stålmannen-filmen "Man of Steel". Jag gillar superhjälte-filmer, men har aldrig varit något Stålmannen-fan, helt enkelt för att jag tycker att han är så otroligt präktig. "Man of Steel" är första gången jag har sett honom på bio. Så mina förväntningar på filmen var ganska realistiska.

Goron kallade filmen "Superman begins" och det är en bra sammanfattning. För den här filmen är för Stålmannen och 70-talsfilmerna med Christopher Reeve vad "Batman begins" är för Batman och 60-talsserien med Adam West i huvudrollen. Vissa recensenterna har muttrat över att den skulle vara allvarlig och humorbefriad men jag gillar det. Superhjältefilmer har dessutom ofta väldigt mycket att säga om hur det är att vara människa. Tittar man noga innehåller ju historien om Stålmannen också diskussioner om vart vårt samhälle är på väg. Efter att ha sett den här filmen så är jag sugen på en hel prequel of planeten Kryptons uppgång och fall.

Stålmannen är mänskligare i den här filmen, och det kan bero på att han spelas av en riktigt bra skådespelare, Henry Cavill, känd från bl.a. "The Tudors". Han gör det riktigt bra. Dessutom lite roligt att han är britt och inte amerikan. Om du gillar Russel Crowe bör du skynda till bion, för han är riktigt bra. Goron svor lite i kyrkan och sade att Crowe var bättre än Marlon Brando, men det får stå för honom då jag inte har sett "Superman" från 1978.

Slutligen, ska du se filmen, unna dig 3D. Effekterna är bland de bättre jag har sett.