Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, juni 29, 2012

Var är fest-avdelningen?

Igår var jag och Sisu på shoppingrunda. Hon har nämligen blivit inbjuden till en 50-årsfest och behövde något somrigt och festligt att ha på sig. Själv var jag ute efter att fylla på min garderob med snygga vardagskläder, samt balansera garderobens färgskala lite (just nu är detta min garderobs ledmotiv). Trots att, eller kanske tack vare, att Sisu är en sportig 60-talist som älskar varma färger och jag är 80-talist, metaltjej med smak för goth och kalla färger så är vi varandras bästa smakråd.

Det som kommer att gå till historien från denna shoppingrunda  är Sisus kommentarer "Var är fest-avdelningen?" och "Den är inte festlig". Det var ganska tunt med den traditionella typen av festkläder som brukar finnas under sommaren. När jag hört ovannämnda ett antal gånger så sade jag (med glimten i ögat såklart) att "festen är slut" och frågade "Är det så här du upplever det när jag frågar 'men är det metal'?" Det var det.

Min teori är att gränserna mellan fest och vardagskläder har suddats ut. Vad tror ni?

Stackars Sisu hittade inte någon klänning, medan jag, som var smakråd först och främst-och gick in ordentligt i den rollen-lyckades hittade följande.

  • Ett par ballerinor i metallic med blixtlåsdetaljer
  • En underbar tunn klänning/tunika i dov lila med nitar på axlarna
  • 5 par strumpbyxor
  • Ett par svarta vida byxor
Hur gick det då med att balansera svärtan i min garderob? Sådär. Klänningen är ganska dov, om än rockig, i färgen, byxorna talar för sig själva och strumpbyxorna var tre par svarta, ett par plommonlila och ett par kleinblå. Jag får arbeta på det helt enkelt.

Passar på att ställa en fråga på temat-. Jag vet ju vad jag tycker i frågan men nu vill jag höra er, vilka färger tycker ni passar i en rock/metal garderob?

måndag, juni 25, 2012

R.I.P. Chelonoidis nigra abingdoni

Lonesome George-en 100-årig jättesköldpadda från la Pinta är död. När han upptäcktes 1972 var han en sensation, man trodde nämligen att hans underart* var utdöd, men igår drog denna ståtliga varelse sin sista suck och i och med det så är det adjö.


*En underart är en population av en art som har genetiska skillnader, men inte större än att en hona och hane från olika underarter kan fortplanta sig.

söndag, juni 24, 2012

Sommar-social

Jag har varit sociala Sickan denna vecka. Har träffat Tatuerings-modern och mumsat galetter, varit på kusinträff (vi var 4 av 6 kussar samlade och bestämde att vi ska ta med hela gänget på Gröna Lund. Jag kommer att följa med för sällskapet men kommer nog inte att åka något). Har också brutit eremitlivet så på midsommardagen bjöd jag hem Do och Lady Glatem på middag. Deras sällskap är alltid skönt-och jag fick en sporre att bjuda in folk oftare. Som avslutning träffades jag och Icka-det var länge sedan. Vi hängde på Centralen medan hon väntade på tåget.

Idag hurrar vi för Emppu Vourinen i Nightwish som fyller 34 år idag. Bloggen firar med en sång som passar både det och alla härliga vänner jag har träffat i veckan. "Mighty wings" med Brother Firetribe, Emppus andra band.*Bild från Nightwish.com