Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, april 22, 2006

En tillfriskandes dilemma

Har lyckats kväva min förkylning på rekordtid så det gick fint att jobba idag. Har energi över till och med. Samtidigt vet jag att det kan vara lite som en socker-rush: massor av energi som tar slut fort. Jag slits mellan alla tusen kul grejer jag vill göra och det sunda förnuftet som säger till mig att ta det lugnt och ta hand om mig. Kommer nog satsa på det sistnämnda. Jobbet är prioritet 1, lägenheten prioritet 2 och resten tas i mån av tid. Känner ett behov av att förändra i mitt liv. Ska lämna in min deklaration imorgon iaf. På tiden.

fredag, april 21, 2006

A history of violence


Såg filmen ikväll efter pojkvännens rekommendation. Kan bara konstatera att den är värd att gilla. Otroligt välgjord och en tät historia som byggs upp på ett sätt som gör att den borde visas på filmskolor. Det skär i bröstet när tillvaron för huvudpersonen krackelerar för att till slut störta samman helt. Det jag verkligen fastnar för är att jag känner sympati med båda sidor i filmen. Den saknar helt sentimentalitet och den självklara uppdelning god-ond som är så vanlig i amerikansk film. Slutet är bland det mest laddade jag sett och är tack och lov inget påklistrat ”happy end”. Är dessutom klart imponerad av Viggo Mortenssens insats. Han är verkligen mer än ”just a pretty face” han kan dessutom använda det nyllet till att förmedla känslor.

Jag gillar också att filmen väcker frågor. Är det rätt att skapa ett nytt jag och dölja vem man varit tidigare? Kan en handling förlåtas för att man tar avstånd från den? Hur länge ska en människa dömas? Och vilket av den du är och den var är du själv egentligen?

torsdag, april 20, 2006

Myspys

Har varit hos pojkvännen i tre sköna dagar. Det känns som om jag har fått vårkänslor och det var extremt mysigt. Har dock blivit en hel del extra-points under dagarna. Sibylla (vegomeal, dock med potatismos), glass och naturgdis framförallt med kanelmandel. Livsfarligt gott. Extra mysigt att pojkvännen, trots att håret blivit 75 cm kortare-fortfarande är en av världens snyggaste män. Förutom sedvanligt mys och gos så spelade vi rollspel och gick lite på stan. Har nu dessutom äntligen lärt mig göra en sallad som min pojkvän uppskattar:)

Tyvärr känner jag en gryende förkylning. Kan vara resultatet av allt pussande och gosande i Peking men jag har startat krig med Echinaforce, c-vitamin-brus och aromaterapi. Hittade i ett av mina häften tipset att smörja lavendel- och eukalyptusólja på halsen. så jag drog fram basoljan, blandade ut oljorna och gned på. Det känns bra. Håll tummarna för mig!