Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, maj 03, 2013

R.I.P Jeff Hanneman

För 2 år sedan skrev jag om Jeff Hannemans sjukdom och att han var tvungen att ta paus från Slayer. Den pausen blev permanent visar det sig, då han har avlidit till följd av leversvikt. Jag är inget stort Slayer-fan, men ingen kan komma ifrån att de är epokgörande, och jag tror att vi kan enas om att Jeff dog alldeles för ung, även om han hade varit nationalekonom eller rörmokare.


söndag, april 28, 2013

Ännu en kulturell helg

Helgen som har gått har varit fullbokad och kulturell. Denna gång något snävare-det gick i seriernas tecken. Det började redan på fredagen (håll i hatten, jag var ledig) då jag begav mig till Sf-bokhandeln där det var signering av serien "Valhall" med Peter Madsen. Som alltid är signeringsköer ganska roliga ställen. Pratade lite med en trevlig tjej i kön innan Peter dök upp. Jag trodde att han skulle skriva sitt namn och kanske "Till Anna" men han tog sig tid att rita en valfri karaktär. Jag valde Frigg, visdomens gudinna, för att jag tycker att hon är så coolt tecknad i serien och för att jag vill ha in lite kvinnliga aspekter i min vikinga-faibless, där torshammaren får stå för det manliga. Berättade också att mina favoriter i serien är schackbrädet. Det gladde honom att alla de små teckningarna inte var i onödan.

När signeringen var klar så mötte jag upp Goron, som slutat att arbeta för dagen och invigde honom i StikkiNikki-glassens underbara värld. Bjöd honom, helt för att jag gillar honom så mycket. Efter att ha avnjutit glassen i solskenet så åkte vi till netonet där jag gjorde en rock 'n' rollig investering-en dammsugare ;) Kvällen avslutades med mys i soffan framför filmen "Rise of the guardians"-riktigt bra och mycket vacker film som jag verkligen rekommenderar.

Dagen efter blev det kulturhuset och Seriefestival som gällde. Det var roligt med seriefestival, men det känns som att de kunde ha gjort mer och skyltat bättre känner jag. Nåja, hittade iaf nya roliga örhängen, en saftigt gothig kylskåpsmagnet och ett bokmärke. En lite rolig grej hände när en av serietecknarna på plats noterade min torshammare runt halsen och visade sin serie han hade tecknat med gladiatorspel mellan asagudar och hjältar som publiceras i tidningen utopi. Får kolla upp den tidningen tror jag.

Tyvärr var jag tvungen att jobba på lördagkvällen och söndagen har använts åt att fixa diverse grejer tillsammans med pappa. Är ändå nöjd att jag har överlevt denna fullspäckade helg.