Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, april 17, 2009

The times have changed, the times are strange

Min älskade mormor ligger sedan igår på Danderyds Sjukhus efter en stroke. Därför måste jag just nu rikta energin åt annat håll. Gamla ärr efter mammas sjukdom och död börjar blöda och värka nu. Jag kommer tillbaka men andra slagfält kallar mig nu.*Rubriken är första raderna från Ozzy Osbournes "Mama, I'm coming home", en låt som gav mig mycket tröst efter mammas död 2003

onsdag, april 15, 2009

Realisten 1, Eskapisten 0

Brukar ofta skoja om att jag har två personligheter-realisten och eskapisten (även kallad rockbruden eller drömmaren). Realisten är den sidan av mig som ser till att jag kommer till jobbet i tid och betalar räkningar. Eskapisten är den sidan som gör att jag ligger i långa ylang-doftande bad och tänder 25 stearinljus på kvällen. Rubriken kommer av att jag igår tackade nej till att köpa ett akvarium på 600 liter-till "fett kompispris". Eskapisten såg mina drömfiskar fladdra förbi en efter en, men när realisten insåg att det skulle innebära tokmycket jobb på en knapp vecka (pga personliga omständigheter hos säljaren), och att det som skulle bli en energikick mycket väl kan utvecklas till en energitjuv, valde jag att bita i det sura äpplet och tacka nej.

Det är kul att ha en hårdrocksblogg, men när sådana här artiklar om att favoritband kraschar hotellrum kommer blir det riktigt intressant för det är en utmaning att skriva om det. Det här är inget nytt för oss som vet lite mer om Hammerfall än att Joacim Cans varit med i "Körslaget", och det måste ha varit väldigt tråkigt på redaktionen. Det är ju inte när sådana artiklar skrivs som man är stoltast över att vara Hammerfall-fan, men det är ingenting som kommer påverka mina känslor för deras musik-och trots sådana här eskapader så är de riktigt hyggliga. Skilja på sak och person är ett gammalt fint synsätt vi skulle behöva mer av. Jag förkastar handlingen men jag förkastar inte Hammerfall. Tycker dessutom Hammerfall blir "damned if they do, damned if they don't" i Nunstedts krönika. Först får de skäll för att göra "o-metal" saker. När de sedan går och gör något av det mest stereotypt metal man kan göra, så är de omogna.
Masa91 uppmuntrar Expressen till mer humor. Jag instämmer och vill också upplysa Nunstedt om en liten detalj-recensentvärlden är cred-rädd, metalvärlden struntar i credden.

måndag, april 13, 2009

You shall not pass!

Har som några av er läsare redan märkt infört kommentarsgranskning här. Detta eftersom en mindre lysande person har bestämt för att varje dag lägga in en mängd samhällskonspiratoriska meningslösheter i mitt kommentarsfält. På inget sätt angrepp mot mig men inget jag vill ha i min blogg. Jag kan inte anmäla, och personens egna bloggar kan man inte kommentera i (fegis) och jag kan heller inte anmäla, men jag behöver inte erbjuda annonsplats för sinnesförvirrat svammel.

Höll på att glömma veckans måndagsmetal så här kommer den. Jag fortsätter på "Sagan om Ringen"-temat och bjuder här på Sabatons "Shadows" en tidig låt från bandet.

Vårsnack

Tack för alla påskpyntskomplimanger-dock har min kamera skojat till det för plymen i vasen är mörklila.

Tjejsnack är äntligen tillbaka efter att ha legat på is. Jubel! Dessutom med ett nytt, lite enklare upplägg. Ni som vill veta vad det är och/eller vara med och skriva klickar här.

VÅREN

1. Vad är det bästa med våren?
Att man äntligen kan ha på sig de flesta kläderna och skorna igen, att man varken behöver frysa eller svettas. Störst är dock den allmänna känslan av optimism och förnyelse som vilar i luften.

2. Vad är det sämsta med våren?
Att man inte riktigt vet vad man ska ta på sig, samt att delar av min bekantskrets måste lida av pollenallergi. Själv är jag förskonad men blir istället förkyld av väderomslag. Solstrålarna är inte så snälla heller utan pekar med rediga små fingrar på fönster som ska tvättas och damm som ska torkas.

3. Har du/vill du köpa nya vårkläder, vad?
Ja du, vet inte om det är så vårigt men vill gärna uppdatera garderoben. Har sett två ruskigt snygga bälten jag vill ha och lite fler tröjor vore skönt. Annars är det mer sommarkläder jag behöver. Jag kommer uppdatera garderoben med mestadels second-hand, snällt mot både ekologi och ekonomi. Min sminkäska kommer utökas med ett lipgloss och ögonskugga med, hoppas jag

4. Har du sett några vårtecken än, vad?
Massor av vackra blommor, både vilda och i trädgårdar. Fåglar som letar bo-material och kivas om honorna. Uteserveringarna börjar också komma upp-och så hör man det sköna ljudet av smattrande motorcyklar.

5. Brukar du göra nåt speciellt på våren, vad?
I vårens sista skälvande dagar fyller jag år. En rolig grej som händer på våren är att min te-smak förändras. De tunga smakerna som chai och chokladmint får säsongsvila medan jag föredrar lättare, fruktigare och blommigare smaker. Ibland kan även kryddigt te vara gott men då får det gärna vara rött eller grönt (allra helst roiboos heta stunder)