Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

torsdag, augusti 02, 2012

Ordning vs. pendant

Först av allt. Tack för alla namnförslag-jag lägger upp omröstningen senast lördag!

Jag fick en kommentar av Linn på Lyckoland som inspirerade mig till ett inlägg. Jag hade skrivit om ordning i vardagen och hon kommenterade så här:

Älskar känslan av ordning och reda så som du beskriver den. Inget pedanteri, men sådant man mår bra av. Att äta.
Det jag fastnade för var just att ordning och pedanteri var skilda åt. Det finns en skillnad, iallafall känns det så för mig. Har haft pedanter i släkten, och jag lider med dem. Det verkar gå åt så mycket energi att anfalla minsta fläck eller sak som hamnar snett, i värsta fall nästan vänta på att det ska hända. För mig är det inget jag strävar efter utan den där ordningen som nästan känns inbyggd i väggarna. Där du har skapat en ordning som harmonierar med den, så att den uppehålls utan att tänka. Jag är inte där, men jag strävar dit.

tisdag, juli 31, 2012

Hjälp mig skapa ett nytt "Big four"

Jag har en liten tanke till bloggen och tänker ta er läsare till hjälp. Jag skulle vilja ha ett samlingsbegrepp för mina fyra favoritband: Nightwish, Hammerfall, Sabaton och Sonata Arctica som jag kan använda t.ex. här i bloggen. Det är alltså ett rent personligt val av band, jag drar inga paraleller till "Big four" vad hur stilbildande de har varit för genre, hur stora de är etc.

Skriv ditt förslag i kommentarsfältet så kommer jag när jag fått in några stycken att lägga upp de för omröstning i bloggen. Det vinnande förslaget kommer jag att använda i bloggen-och vinnaren får äran.


måndag, juli 30, 2012

Måndag-semestern börjar

En ny vecka gryr-en "riktig" semestervecka. Idag har goda frön inför framtiden såtts. Har, för första gången sedan mars, gjort en veckoplanering för mat, samt handlat hem allt som behövs för att laga den. I och med det, och att jag får en eko-låda imorgon, så har jag städat ur kylen.

Viktigast idag känns dock att jag börjar se lite ljusare på detta med kärlek. Har varit mycket vemodigt angående det tidigare, men har haft två goda samtal om det med Do Glatem så känns det lite ljusare. Han försöker peppa mig att våga leta efter Mr. Crimson utanför nätet. Jag är skeptisk, men ska försöka att våga.

Nu är löksoppan jag gjorde till middag är infrusen. Frukostäggen till imorgon är kokta. Lyssnar på Yngwie Malmsteens sommarprogram, en månad efter sändning. Någon stor talare är han inte.

söndag, juli 29, 2012

Te-fix hemma


Kan först av allt meddela att jag hälsade på mormor igår och det är hopp om livet. Känner mig mer hoppfull än jag gjorde tidigare i veckan. Tack ni som önskat god bättring!

Gjorde verklighet av ett projekt jag har planerat ett tag igår. Jag har satt plastfickor på mina teburkar så att jag inte behöver tejpa och hålla på när jag vill se vilken sort det är i burken. Nu klipper jag helt enkelt ut sortens namn och sticker in i plastfickan. Fickorna har jag fäst med häftkuddar. Att jag valde röda fickor är för att de ska stå i mitt kök, som ligger i kärlekshörnet av lägenheten enligt feng shui.

Fickorna jag har använt är sådana som kortspelare (Magic th gathering, Yu-Gi-Oh! osv.) använder för att skydda sina spelkort och kan köpas t.ex. här.