Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, februari 02, 2013

Lördagstankar

Hemma från jobbet. Sitter nu och varvar ner. Funderar lite på vad jag har gjort hittills i veckan och vad jag har gjort och vad jag vill arbeta vidare på i "The Quest"
  • Har slutat läsa en blogg som jag kände inte gav så mycket längre. Tycker på intet sätt illa om bloggaren, men jag längtar efter andra energier just nu.
  • Börjar lära mig att prioritera, balansen mellan att välja och välja bort. Just att i valet mellan två saker, tänka på vad jag har valt istället för det jag har valt bort.
Vad jag vill jobba vidare på
  • Tiden innan jag ska börja jobba kväll eller helg försvinner väldigt fort. Jag vill lära mig att använda den bättre.
  • Jag behöver arbeta med min mindfullness och att vara i nuet.
  • Jag skulle också vilja bli lite mer benägen att tacka ja på spontana inbjudningar.
Nästa inlägg blir lite mer lättsamt och handlar om hårdrock :)

fredag, februari 01, 2013

The Quest-om att välja mig själv

En ledig dag idag. Jag valde att åka och lämna blod. Eftersom "I'm so metal I bleed Type O negative" så hade jag fått sms att det var stort behov av min blodgrupp. Det blev en lite strulig omgång, för lika begärlig som min blodgrupp är (alla kan nämligen ta emot den), lika tunt och djupt ligger mina blodkärl. Dock, tack vare kompetenta sjuksköterskor så fick till slut sjukvården sin påse och jag fick en resekudde.

Det som var min stora lärdom för idag, var två saker. Det ena var när jag stod i provrummet och tittar på mig själv i spegeln och spegelbilden är inte riktigt den jag ville se. För några år sedan hade mitt stackars sinne fått ta emot en hatstorm av tankar, men nu kunde jag tänka "Det är så här jag ser ut. Jag har en kropp som är vacker i verkligheten, inte i provrum" Så traskade jag iväg till kassan. Nu kommer det säkert komma dagar när jag tycker att jag är byggd som Jabba the hutt och fulare än orcherna i "Sagan om Ringen", men det är steg mot att gilla mig själv lite mer.

Det andra jag gjorde var att jag, istället för att haka på ett fb-erbjudande från en manlig vän om bio med en film som jag var halvsugen på att se, åkte hem och tog hand om mig själv. Tidigare hade jag hoppat på för att inte missa, men nu lyssnade jag på mig själv och på vad jag ville. Det kändes väldigt skönt.

söndag, januari 27, 2013

Examensmottagning som övergick till fest

I förrgår var det dags att fira en vän, hädanefter benämnd Kreativi,  som efter tre års hängivet slit studerat till sjuksköterska, och idag tog sin examen. Det ska självklart firas och jag var där. Värdparet, vår nya sjuksköterska och hennes sambo, var så vackra eftersom hon hade en sjuksköterskeuniform från 1910-talet och han arbetar inom marinen så han hade uniform (marinen har snyggast uniformer). I övrigt var det mest nya människor men de var mycket trevliga.

Framåt kvällen övergick mottagningen i lite mer fest, vilket gick väldigt smidigt, familjen Kreativ, där även  KreativA (som jag brukar fira samhain hos) kan planera och har bra lösningar. Denna gång så fick alla skriva sina namn med spritpenna på sina engångsglas och på det sättet så kunde man både hålla ordning på sitt glas och se vad personen man pratar med hette (utom jag som skrev mina initialer med tanken "Det kommer säkert en Anna till")

Jag känner mig rostig som en gammal bil socialt sett, men jag hade det riktigt trevligt igår och det gick bra. Jag pratade och hade trevligt med nya människor, vilket var jätteskönt.
Jag börjar med att lista saker som gick bra:


  • Jag lyckades cirkulera på ett bra sätt. Jag brukar hamna i hörn men här gick det bra. 
  • Det börjar gå att bryta när jag blir tyst. Tystnaden kan bero både på att jag tycker att diskussionen är mycket intressant eller att jag inte har något att tillägga. Det ska nog gå att hitta balansen.
  • Jag lyckades väldigt långa stunder att vara närvarande, vilket är skönt.
  • Jag kände mig fin igår. Brukar ofta jämföra mig med andra och dra nitlotten själv, men igår kände jag mig helt okej efter förutsättningarna (direkt från jobbet).
Vi går vidare med vad jag ska jobba vidare på:

  • Jag har en tendens att vara lite självmedveten och fundera på om jag upprepar mig, är jag intressant att prata med osv. Har dock läst att det är mycket vanligt och boten är att lyssna 100% på den du pratar med.