Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

onsdag, januari 15, 2014

Acceptans och Balans: Sms-morgon och tillbaka till yogan

Halvtid i januari. Hur går det då med mina mål för framtiden och året? Det går lite upp och ner. Har ibland lite lätt stressade tankar om att "Det här är året jag ska göra saker bättre. Får inte slösa bort det". Som tur är så kommer jag snart in i tankarna "Anna, det är bara mitten av januari. Det är bra att du vill använda året, men det är 11,5 månad kvar". Att laga mer mat från grunden har hittills gått sådär. De senaste dagarna går det dock åt rätt håll, och målet är ju att få till en livsstil och rutiner som fungerar även om jag har en trött period och när det blir förändringar i schemat.

När det gäller att leva i balans och acceptans har jag tagit ett steg framåt och tagit upp yogan igen. Det har funnits möjlighet att yoga där jag tränar men dels så har jag fått kämpa med min självacceptans där, att acceptera att det var ett tag sedan jag yogade och att jag tappat lite, och den instruktör som har funnits har inte varit min typ av instruktör. Hon är uppskattad, det märker jag i omklädningsrummet, men jag tycker att hon missar lite av den andliga aspekten av yogan. Men men, to each their own. Nu hade en ny instruktör börjat och jag testar. Redan när jag kom in i salen kände jag att det här blir bra. Det var nog en kombination av hennes fantastiska lugna röst, kompositionen av passet och att jag kunde släppa mina tidigare erfarenheter och tänka "Here I stand". Det var den nya instruktörens första pass, så jag gav henne beröm för det. Som bonus är tiden snudd på perfekt för mig-hinner landa efter jobbet.

Det var en otroligt skön känsla och jag kände mig i balans efter yogan, trots att måndagmorgonen var en SMS-morgon, dvs. en morgon som kräver Svart Mintte och Sabaton.