Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

onsdag, januari 20, 2010

Frön...

Har sått frön till nya spännande saker idag. Har inte varit riktigt så produktiv som jag hoppats på men ändå så känns det som det är bra grejer på gång. Har svarat på annonser om fisk så det kanske snart blir nytt liv i akvariet.

Idag är det också dags för ett hurra-inlägg i bloggen eftersom både Oscar Dronjak i Hammerfall och Paul Stanley i Kiss fyller år idag.

AC/DC till Stockholm!

Voj,voj nu är det dags att ge sig in i det ormbo och träsk som biljettbranschen är. AC/DC spelar på Stockholm Stadion den 3/6 och biljetterna släpps den 26/1. Inte illa! Jag kommer göra ett tappert försök. Hmm-jag hade tänkt beställa lite skivor efter lön men det får vänta om det är chansen att få se AC/DC. Håller tummarna. (Fast jag är krasst realistisk och inser att det kan bli tufft).

tisdag, januari 19, 2010

Lyxproblem och nedläggning av odlingen;)

Upptäckte idag att min mp3-spelare börjar bli full. Ett klart lyxproblem eftersom det hela tiden kommer mängder av ny bra musik. Så några låtar har redan fått stryka på foten och i takt med att nya skivor dyker upp får fler försvinna. Annars är det en sådan sak jag ofta gör för att pigga upp vardagen-lägger in ny musik. Vardagen blir ofta bättre med ett nytt soundtrack.

Har också tagit itu med min lägenhets sorgebarn-nämligen mitt akvarium. Fyllde på vatten och byggde om inredningen lite-så nu saknas det bara fler fiskar. Det roliga med att rengöra och byta vatten är att det virvlar upp massor av skräp från botten så direkt efteråt ser det ännu mer "hej kom och hjälp mig" ut
Mina vänner har kallat den algodling (det bjuder jag på) men nu är algodlingen nedlagd. Vi får väl se om Feng Shui-teorin stämmer och det blir bättre flöde i livet. Så just nu letar jag fisk.

Ikväll blir det tidigt i säng så jag orkar pyssla vidare imorgon.

måndag, januari 18, 2010

Mjuk måndag

Lugn dag idag. Har tränat yoga och det var skönt idag med. Märkte att jag gör små framsteg och det känns bra. Ska nu krypa till kojs. Kan också meddela att Ozzy mår bra och just nu sover gott på min lila prydnadskudde.

Veckans måndagsmetal är ett intressant samarbete-israeliska metalbandet Desert har blivit förstärkta med vår svenska stolthet Joakim Brodén från Sabaton. Låten är en pampig historia-"Lament for soldier glory" Personligen tycker jag deras röster kompletterar varandra på ett väldigt skönt sätt.

söndag, januari 17, 2010

Skön social helg

Helgen har präglats av sociala möten, kreativitet och öppnade energier. Har noterat att sedan jag började med meditation och affirmationer känns det som jag har mer energi och hela jag är lugnare. Det kan vara lite för tidigt att säga om detta är något permanent men jag är beredd att testa.

Igår, efter att gjutit ljus till dagen , så tog jag en öl tillsammans med min bloggvän Carra från Umeå. Ett spontant infall av mig (jag är annars jättedålig på att vara spontan) som gav god utdelning. Hon är en strålande konversatör och det är inte svårt att få tiden att gå-det var fint att få tala om våra liknande erfarenheter.

Denna dag började med dramatik. Lille Ozzy, som annars aldrig hoppar upp på spisen, hoppade upp på spisen och jag hade just stängt av en platta. Tur i oturen så skrek jag till såhan studsade av plattan innan svår skada hann ske. Har undersökt hans tass både direkt efteråt och nu ikväll och det ser inte ut att ha blivit någon skada och han beter sig som sitt vanliga lugna jag. Som tur är är jag hemma imorgon och kommer hålla honom under extra uppsikt. Och i framtiden kommer jag att hålla katterna långt borta när jag använder spisen

Dagen i övrigt ägnades åt att besöka min Padawan då han fyllde 15 i veckan. Trots att de flesta andra bröt upp kort efter jag kom så var det mycket trevligt. Fick se bilder från Padawans mammas resa till Australien (det såg väldigt mysigt ut). Det är alltid lika trevligt att vara där så jag ska bättra mig och åka dit oftare.

Kvällen avslutades med att SVT visade Europe-almost unplugged. Synd att de inte visade den på bättre sändningstid för den är ruggigt bra-dessutom väckte det minnen från konserten. Min ouppnåliga tv-dröm är TV skulle visa sådana här live-konserter istället för "Idol".