Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

måndag, mars 30, 2009

The templar batallion:)
Igår var det så dags för konserten jag köpte biljett till redan i oktober-november. Hammerfall med Sabaton och Bullet som förband. Jag mötte upp Ravenlord och vi åt buffé på ett thai-ställe där jag av misstag fick i mig bläckfisk (de hade förväxlade skyltar) men jag överlevde (jag är fortfarande vego) och sedan gick vi runt och kollade i butiker i Gamla stan innan. Jag var nära att köpa boken "The art of war" på SF-bokhandeln men jag funderar lite vidare. När jag blir väldigt förväntansfull blir jag fnittrig och fånig men min älskade Ravenlord är en tålmodig man.

Vi gjorde en tabbe i planeringen och åkte ut lite för tidigt till Globen-området. I och med att det var söndag stängde allt så tidigt. Vi mötte upp min väninna och tillsammans höll vi ut mot iskylan i kön. Det fanns fler tappra där som höll ut med filtar och musik (Sabaton). Till slut fick vi komma in och jag var så frusen att jag köpte mig en kopp kaffe. Ravenlord var lite chockad.

Vår planeringsblunder fick sin belöning i att vi fick bra platser. Har aldrig stått så långt fram förut. Det var ganska tufft ibland-en del konsertbesökare tror att de äger Hovet-men det var värt både de knuffarna och Slayer-nacken jag led av imorse för konserten var fantastisk. Brukar vara lugn, nästan konflikträdd på konserter, men denna gång stod jag upp för mig själv och tryckte tillbaka knölarna. Bullet var klassisk hårdrock formulär 1A men charmiga och helt okej. När sedan Sabaton började var det som ett energiutbrott. Publiken var helt galen och jag kände själv att jag rycktes med på ett sätt jag inte gjort tidigare. Fick dessutom höra vackra "The Price of a mile" för första gången.

Hammerfall, var, trots att de var headline, lite lugnare än Sabaton men snyggt så snyggt. Inte nog med flammande eldar och fejkat regn-de arbetade också med fantastiska ljusprojektioner. Har aldrig sett något liknande men häftigt var det. Till skillnad från tidigare gånger gjorde inte bandet något spektakulärt som att spela på brinnande gitarrer eller hoppa över förstärkare men de gjorde små saker och gav som vanligt allt.

Det känns som min själ hämtade kraft och energi ur detta-men kroppen fick veta att den levde så vid den sena hemkomsten fick min kropp vad den behövde-en kopp honungs-roibos och värmande fotlotion till trötta fötter.

Det blir måndagsmetal idag och då blir det "Hallowed be my name" med Hammerfall och Sabaton får bidra med "Primo Victoria"*Båda bilderna är tagna av mig

Konserten


Jag är hes och har Slayernacke-Nemi får tala. Återkommer imorgon.
*Är Nemi för liten klicka så blir hon större. Hon tillhör dessutom Lise Myhre och inte mig

söndag, mars 29, 2009

Nails on fire

När jag gick i gymnasiet så fixade jag alltid naglarna för att matcha min outfit. Numera har jag ofta för mycket att göra det men igår unnade jag mig att fixa dem, inspirerad av bloggen Naildesign. Försökte först göra en Hammerfall-logo men det såg mer ut som en havererad klätterställning så jag gjorde en elddesign.

Och kom ihåg-att följa sitt hjärta är metal!!!