Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, september 15, 2007

Hard luck woman

Vad sjutton har hänt de senaste dagarna? Har jag orsakat shar chi i min inredning? Bor jag på en gammal galgbacke? Har jag gått under stegar (räknas skyliften som fönsterbytarna på gatan använder)? Jag som inte ens är skrockfull.

Igår låste jag mig ute på jobbet och det var några kalla timmar innan jag hittade en indisk restaurag som lånade mig telefon och lät mig vänta där tills min chef som hade hade tokbråttom kom med nycklar.Tur att det finns vänliga människor och den restaurangen har min eviga tacksamhet och där kommer jag äta lunch ett par veckor framöver.
Lyckades trots utelåsningen fixa en bra middag åt mina två kompisar som kom på middag. Det var kalastrevligt:)

Imorse skulle jag gå upp och fixa morgonte och vad händer? Min Bodum-tekanna går sönder:P Så nu står jag utan te-kanna/bryggare tills jag Hinner köpa det. Ngn som vet var man kan köpa en sådan? (den typen med sil i). Gärna billigare än Bodum.

*Dagens rubrik kommer från titeln på en av Kiss bästa låtar och har ni inte hört den kan ni njuta av den här.

torsdag, september 13, 2007

Wow, vilken inspirerande man!

Såg en fantastisk intervju på tvåan igår. Inti Chavez Perez, chefredaktör på tidningen "Macho" och sexualupplysare, pratade om sitt arbete med ungdomar. Jag blev varm i bröstet av att lyssna på honom när han beskrev hur han ville skapa "större värld" för ungdomar, eftersom världen när man är ung består av "fyra t-banestationer mellan skolan och hemmet". Han talade om vikten av att inte drabbas av moralpanik när unga människor säger provocerande saker utan få till en dialog som kan få dem att inse hur sjukt de säger är. Han talade också om förståelse för självdestruktiva ungdomar för som han sade, så har ju inte unga människor (vi snackar högstadieungdomar här)utvecklat strategier för att tackla allt som är jobbigt i livet. Då kan det vara lättare att hantera en fysisk smärta.

I dessa dagar när världen ska delas in i svart och vitt, var det ren njutning att höra någon talar om nyansering och inte lägga värderingar i allt. Hoppas Inti får möjlighet att sommarprata. Världen kändes en smula mer hoppfull efter att ha lyssnat på honom.

Ni som blivit nyfikna kan gå in här och se intervjun (ligger so men del i programmet).

onsdag, september 12, 2007

Dagen började med en gåva

Var trööött imorse. Det var segt att gå upp. Just då ringde telefonen. Mitt jobb undrade om jag kunde ta kvällspasset istället för dagen. Jätteskönt. Kändes som en gåva på morgonen. Jag önskar därför min kollega som jag hoppar in för en god bättring.

Dags för tjejsnack v.37

Vecka 37
Ditt Internetliv


Hur länge har du surfat runt/funnits på Internet med en egen sida?
Har surfat sen 1998 eller ngt och haft egen blogg sedan 2005
Vilken/vilka webläsare använder du?
Internet Explorer
Vilken typ av sidor besöker du oftast, vilka är dina favoriter?
Massor av bloggar, bandsidor, butiker. Blir för många att nämna här.
Hur ofta kollar du dina mail/din gästbok etc?
Ett antal gånger om dagen
Finns du på någon community eller något forum, vilken/vilka? Om inte, varför?
Finns idag bara på ett community för alternativa kläd- och musikstilar och så självklart på ett antal forum