Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

tisdag, september 24, 2013

Hösten-hobbitens tid kommer


Hösten är här. Det är lite hobbit-tid. Man kryper ihop i sin mysiga håla, dricker te, äter mer och tyngre mat och håller näsan ur trubbel så att inget trubbel kommer till en. Har haft en ledig dag idag så jag åkte in till stan och köpte kattmat. Passade också på att handla lite te-Earl Grey flower, höstsymfoni och gotländskt honungste. Passade också på att hämta hem ett paket jag beställt med lite blandade accessoarer i höstfärger-det är dem du ser på bilden. Skruvarna är sjalar som jag använder som bälte eller runt halsen och det andra är knästrumpor-guld att ha i kängorna.

Goron kom hit en stund efter jobbet, fick en kopp te och ryggmassage. Han sade när vi satt och vilade tillsammans att "Vi gör varandra lyckliga, eller hur?" Det sammanfattar verkligen känslan mellan oss.

Nytt kylskåp och micro har det blivit också eftersom de gamla var bortom all räddning.. Känns som en dyr men skön nystart. Nya micron har ångkokningsfunktion och den kommer jag att använda mycket när jag väl fått pli på den bångstyriga skålen (den viktiga plastringen på brickan hoppar av). Överhuvudtaget är jag lite hemmamänniska just nu. Det är att vara hemma och mysiga som känns skönast just nu. Det är här, med katter och tända ljus, som jag vilar mitt sinne, som är lite trött just nu. Lite hobbit så där.

Nu förstår jag om en kategori av mina läsare undrar-får hårdrocken plats då? Ja, det får den även om jag mest har lyssnat på soundtracks senaste tiden. Just nu är det lugnare formerna som går hemma hos mig-som t.ex. Blind Guardians "War of the thrones" som du hör nedan (VARNING: Videon innehåller bilder från "Game of thrones" som kan vara blodig och brutal ibland. Är du känslig, klicka upp en annan flik samtidigt och njut av den vackra musiken).