Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

tisdag, mars 05, 2013

The Quest-sammanfatting och nya förutsättningar

Det var ett tag sedan jag bloggade om "The quest" och jag antar att många är nyfikna på hur det har gått. Jag ska försöka att sammanfatta läget.


De stora praktiska sakerna kring mormors bortgång är utredda nu. Lägenheten är besiktigad (besiktningsmannen var mycket nöjd) och nycklarna är inlämnade. Röjningen är också avslutad, även jag har ett gäng flyttkartonger som står hemma, stagnerar energin och skymmer sikten. Det är nästa del i "the quest" att ta hand om dem. Vissa saker kommer att få dansa vidare i kretsloppet, de fick komma hem till mig tillfälligt för att inte ge ytterligare konflikter. Andra kommer att få leva vidare hos mig.

Det har hänt bra saker också. Det går väldigt mycket framåt med dejten. Jag har inte bloggat om detta ännu, men var hemma hos honom i helgen och myste. Det går framåt och vi tror på det här, även om det går undan och är väldigt färskt ännu. Han har fått ett bloggnamn också, Goron. För er som inte kan er "Legend of Zelda" (ni är förlåtna) så är det en ras av varelser som äter sten och bor i vulkaner. De är stora, starka men också väldigt snälla. Vi gillar Zelda-universumet båda två, och pratade om vilka raser vi skulle vara. Innan jag hann säga att jag tänkte mig honom som en sådan, så sade han att jag känner mig som en Goron. Det är han på något sätt, just värmen från vulkanen, i kombination med att han är som en stabil klippa och väldigt snäll. Ni har en bild på en Goron nedan.För er som undrar vilken ras jag skulle vara, så är jag en Zora, och de ser ut så här. Det har blivit våra smeknamn på varandra, Goron och Zora.

*Bilden är från zelda.wikia.com

måndag, mars 04, 2013

Veckans Söderbergare

Den har fört en tynande tillvaro, den här kategorin. Den är dock för bra för att glömmas bort så nu kör vi:


  • Beställde te på nätet och en av sorterna var verkligen inte min kopp te. Istället för att slänga det så lade jag ut en fråga på facebook om någon av min vänner ville ha. Fick napp direkt
  • Har mejlat till K.A Almgrens sidenväveri och frågat om vilket ansvar de tar för palmoljan i sin sidentvål
  • Eftersom Söderbergare handlar om kärlek också, så har jag skickat mejl till Tefrossa där jag beställde te, och berömt dem för att de skickade på ett sätt som gav lite mindre transporter :)
  • Har hittat och beställt ekologisk hårinpackning och asiktstvätt:)