Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, november 12, 2011

Lite lätt metal-Ernst

I förrgår gav jag mig iväg på en snabbis. Köket behöver piggas upp så det blev en ny fotoram från Lagerhaus. Egentligen hade jag tänkt mig en svart men när jag ställde den ner så såg den instabil ut så jag valde en lila istället-det kändes lite "Alice i Underlandet" och det är en känsla som jag vill ha hemma. Så nu har bilden på mamma (R.I.P)  fått en stilig metallic-lila ram. Dessutom ligger ju mitt kök i kärlekshörnet feng shui-mässigt så det passar ju.


Det börjar också bli läge att dekorera ljusen i årets adventsljusstake. Jag brukar ju välja en färg varje år men i år har jag bestämt mig för att dekorera ljus jag har hemma istället. Har dock svårt att välja färg; vit, offwhite eller 2 vita, 2 svarta. Vad tycker du?'

*bild från Lagerhaus.se

torsdag, november 10, 2011

Inför Imaginaerum

När jag kom hem från jobbet idag gjorde jag något jag har tänkt på ett bra tag. Jag tog ner min poster från "Sagan om Konungens återkomst" som jag har haft på sovrumsdörren sedan jag flyttade in. Varför? Jag älskar fortfarande filmerna och Viggo Mortensen är en karl i min smak, men jag kände att den hade spelat ut sin roll och fyllt sitt syfte på den platsen (såhär ser den ut förresten). Har ni dessutom tänkt på att en sådan liten handling ofta ger en härlig snöbollseffekt?Jag har nu sett hela Nightwish video till "Storytime", första singeln från Nightwish nya album. Jag är lite mindre orolig nu än jag var för några inlägg sedan. Har inte fått riktigt grepp om låten ännu, men videon känns som en smakbit av albumet. Med glädje noterar jag att Anette Olzon ger intryck av att ha vuxit in i rollen som frontfigur-hon är otroligt cool som något slags gothig Snövit. Det börjar bli dags att förboka albumet, på min ära...


onsdag, november 09, 2011

Veckans Söderbergare

Denna kategori har fört en tynande tillvaro men nu är den "back with a vengance". Här kommer veckans Söderbergare:

1. Istället för att köpa icke-ekologisk lätt-cocosmjölk så köper jag ekologisk cocosmjölk och späder själv, denna gång dessutom med havregrädde som hade blivit över annars.

2. Tidigare har jag tittat på "Du är vad du äter" men efter att idag ha tittat på det på TV4 Play och fått höra en kommentar som var något av det mest bakåtsträvande jag hört från en människa under 80 ("Dricker tjejer starköl") så har Anna Skipper fått sin sista tittarsiffra av mig.

Blev en liten men ändock en Söderbergare.

Snart blir det blod, eld, död

Idag hämtade jag hem "Blod, eld, död" av Ika Johannesson och Jon Jefferson Klingberg från biblioteket. Så nu kan ni se fram emot en recension av boken så snart jag har läst klart den.