Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

torsdag, november 26, 2009

Goda vibbar

Känner mig i en period av starkt positiv energi just nu. Som Vapensyster sade "Du behövde lite glädje" Det känns som jag lyft mig efter småsvackan (kan inte ens definiera den som en vägbula)

Skickar därför positiva vibbar till Ronnie James Dio, som nu diagnostiserats med magcancer i ett tidigt skede. Hoppas att han orkar ta sig upp igen, och framför allt att det inte förstör rösten alltför mycket. Tror det är bra att ha något att kämpa för, men skulle det inte gå så föredrar jag att Dio kliver av med värdighet även om jag verkligen hoppas att få se honom. Skickar också en tanke till hans familj. Jag har haft cancer i familjen så jag vet hur tufft det är.

onsdag, november 25, 2009

Cans live

Idag tog jag en paus från min vardag och åkte till Kista Galleria för att lyssna på musik. Gallerian har blivit 25% större och firade detta med att bjuda på gratis konsert med Robert Wells och gäster från Körslaget bl.a Joacim Cans. Det var hög klass på samtliga medverkande. När Roger Pontare sjöng "You raise me up" fick jag ståpäls. Publiken såg inte som hårdrockare så jag är positivt överraskad att "Hearts on fire" framkallade den högsta allsången. Fick dessutom höra Joacim och Roger Pontare sjunga duett i "När vindarna viskar mitt namn" . Mig veterligen har den inte gjorts sedan 2006. Coolt att vara där. Organisatoriskt dock ingen höjdare-scenen stod mitt i en passage och människor hade svårt att passera förbi (lite som att ge Kista galleria en förträngning på kroppspulsådern) men som helhet kul-det var en speciell känsla att se sin favoritartist i en för mig ganska vardaglig miljö.

måndag, november 23, 2009

Från 0-100, upp och ner

Tack alla för era snälla kommentarer om den inställda Dio-spelningen. Jag har nu förlikat mig med det men ger inte upp hoppet.

Dagen har varit upp och ner. Fick kasta mig till jobbet tidigare med kort varsel. Kändes tungt för jag hade planerat en långsam skön morgon och kolla in Joacim Cans som skulle köra musik från sin julshow (Leve VHS och TV4 Play säger jag bara Kommer nog suga lite på julkaramellen om jag har tålamod). Har varit trött och känslig idag-det vettigaste jag gjort är en kort stunds träning med Vapensyster. Lite glädje dock-har en god stöttande vän i Vapensyster och vann min första auktion på Tradera idag-en jättefin rökfärgad skål Pastillo. Ser fram emot att ha den på bordet om några veckor.

Veckans måndags-metal blir en skön duett Nightwish och Tony Kakko från Sonata Arctica med "Beauty and the beast"