Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, november 10, 2012

Nuet och "Den stora framtiden"

Ibland finns kloka tankar på samma ställe som irritation. I ett kommentarsfält så fanns en länk till bloggen fjällkänsla. Hon hade skrivit så vackert om en kommentar hon fick innan hon fick barn "så kan du inte göra när du har barn". Hon förstod den aldrig riktigt, Skulle hon leva som om hon hade barn när hon inte hade några?

Jag har aldrig riktigt förstått den typen av kommentarer "Du kan inte göra X när Y händer?" Jag fick kommentaren när jag blev uppringd och väckt av ett jobb jag hade då "Snart börjar du på det och då kan du inte ligga och sova" Det var bara min goda uppfostran som hindrade mig från att muttra "Desto större skäl att göra det nu" (till saken hör att jag sov efter ett kvällspass på ett annat jobb). Likadant sade min farmor till min kusin när det diskuterades renovering och hon undrade var hennes gunga skulle vara då "Du är snart för stor för gungan". Varför rusa framåt istället för att vara här och nu?

För att återvända till fjällkänsla skriver hon också om något som hon kallar "Den stora framtiden". Det är inte imorgon och inte om ett år men längre fram. Hon vet att den kommer och hoppas att hon får uppleva den. Då är barnen mer självständiga och då kan hon göra det som hon idag har valt bort till förmån för sina barn. Det är mindfullness på svenska helt enkelt.

Jag tycker om den inställningen att "Det här är vad jag har valt i mitt liv. Det här väljer jag bort. Det kan komma att ändras i framtiden men nu är det så här". Det är så jag försöker att leva och även om det inte är roligt att välja bort något alla gånger, så mår jag bättre att tänka så. 

Jag avslutar med en låt som jag tycker passar till temat: Nightwish-"This moment is eternity"

fredag, november 09, 2012

Disney+Star Wars

Disney har, som ni kanske har märkt, köpt "Star Wars". Det väcker starka åsikter. Jag väntar med att uttala mig tills jag ser vad de gör. Det kan bli mycket bra, det kan bli fruktansvärt dåligt. Roligt är att många väljer att kanalisera sina åsikter på diverse kreativa sätt, vilket kan ses här.

torsdag, november 08, 2012

Knappt hinner jag...

...blogga om att Joacim Cans har ett album på G, så skvallrar Expressen om att han är på gång att vara med i Melodifestivalen. Som alltid med Expressen, jag tror det när jag ser det, men håller så klart en tumme för honom. Är dock lite kluven själv, jag hade ju tänkt att skippa hela mello-spektaklet. Men om Joacim är med kanske jag får tänka om.

Vill ni läsa en intressant notis om soloplattan är det bara att besöka Metalcentral.

Joacim Cans gör soloplatta

Joacim Cans (behöver jag berätta att han är sångare i Hammerfall?) tänker tillbringa Hammerfalls tvååriga paus med att spela in en soloplatta, enligt expressen. Det är i och för sig inget nytt, han gjorde ju fantastiska "Beyond the gates" redan 2003, men det blir a) på svenska b) något annat än hårdrock. Det blir tydligen både singer-songwriterkänsla och folkmusikinfluenser, samt lite svärta.

Det här är ett album jag kommer att köpa. Jag tror på folkmusikinfluenserna och Joacims röst är väldigt fin vad gäller mjukare musik. Det har jag vetat sedan "Körslaget".. Om vi nu ska lyfta blicken över min personliga smak, så tycker jag att det är en bra sak Joacim gör, att visa att hårdrockare inte är så insnöade som en del människor hemma i stugorna tror. Han är en bra galjonsfigur på det sättet.

Vad tror ni om skivan?

onsdag, november 07, 2012

I love your blog-award

Jag har fått en award till bloggen. Det är fina Linn på Lyckoland som är givaren Jag är glad och stolt, för Linn är en bloggare som jag verkligen uppskattar, eftersom hon lyckas lyfta fram de positiva och fina sakerna i livet utan att blir för menlöst och gulligt. När jag läste motiveringen blev jag nästan lite rörd. Tack Linn!

Nu står jag här med awarden i näven och ska lämna den vidare till fem favoritbloggar. Här kommer dem, utan inbördes ordning:
  • Fru Vargavinter-efter en lång bloggtystnad är hon tillbaka med vardagsfilosofi och sina tre roliga barn. En av de bloggar som har fått mig att skratta mest.
  • Wånkan på Självgodhet är också en godhet-har följt henne i många herrans år. Det är härligt med en vardagsblogg från en 30+ hårdrockare. Och dessutom i samma stad som jag:)
  • Queen of Kammebornia-för att hennes blogg utstrålar värme och en känsla av tacksamhet för det hon har, inte en längtan efter det hon inte har. Det behövs mer "kammebornia-känsla" i världen. Och för tusan hakar, får hon 1000 följare börjar hennes man blogga också:)
  • Ann-Sofie på Balans i livet-jag gillar hennes sätt att skriva om feng shui och mindfullness på ett vardagligt sätt. Det handlar inte om att hänga upp porslinduvor, utan om hur du vill leva och hur du gör  dina val.
  • Vi går "out with a bang". Sista bloggaren att få en award blir Spader Ess, för hans lugna sköna hårdrocksblogg (jag älskade hans tidigare bloggbeskrivning "en trött man i en trött värld") Hans önskelista är dessutom riktigt skön.
Reglerna för awarden är följande:
  1. Tacka bloggaren som gett dig utmärkelsen och lägg ut länken till den som gav dig den
  2. Ge utmärkelsen vidare till fem favoritbloggar och berätta det för dem med en kommentar
  3. Kopiera post it-lappen och sätt den på din blogg

tisdag, november 06, 2012

Gustav Adolf-dagen

Tiden hann rinna iväg men det är ju trots allt Gustav Adolf-dagen idag. Är ingen bakelse-människa så jag bjuder på musik istället. Två Sabaton-låtar om Gustav Adolf och hans tid. Framförallt är han  för mig kungen som grundade Göteborg.


Sweden Rock-Sonata Arctica kommer-kommer Crimson?

Sonata Arctica, 1/4 av The Crimson Four, kommer till Sweden Rock Festival nästa sommar. Jag har till 90% bestämt mig för att åka, ska nämligen jobba en del i jul och tänker ta en del av pengarna därifrån till det. Sedan kommer frågan om boende, vem man ska åka med och om jag vågar planera så långt. Men å andra sidan, det är ju inte svårt att avyttra biljetten om något mycket stort händer och man måste ju leva :)


måndag, november 05, 2012

Weekend in love and war

Jag hade lite (själsligt) tunga ärenden att fixa på lördagen men de gick över förväntan. Skönt dock att, efter en vecka med sent samhain-firande och två dubbelpass, kunna avrunda positivt. Jag träffade min potentielle karl och vi tog en nästan klyschigt klassisk dejt, fika och bio. Vi såg nya Bond-filmen Skyfall (och nu när jag har sett filmen kan jag säga att det ska vara engelskt uttal på titeln). Mycket bra Bond-film, mycket snygg och dessutom tillbaka till den gamla, eleganta stilen. Jag gillar dessutom Daniel Craig som James Bond. Hade det bästa av biosällskap, min dejt är Bond-fantast.

Som sagt var det väldigt mysigt. Jag märkte knappt av att det var klassiskt grått novemberregn. Nej, jag hade det varmt och skönt iaf ;)

Krigsdelen av min helg var att jag och Hagbards vänskap nu är över och bortom all räddning. Det har varit fnurror på tråden förr, men denna gång gick sprickan för djupt för att läkas.  Min känsla i vänskapsrelationen mot slutet var att dansa på ett minfält. "Känn efter i hjärtat. med en vän borde du kunna vara avslappnad och ärlig" skrev Fru Vargavinter som kommentar till inlägget jag länkar till, och det var det som inte fanns där längre. Det kommer nog en dag när jag sörjer vad som skett, men just nu känner jag mig bara fri, och jag tror att det blir bra i längden.

söndag, november 04, 2012

En bloggtrend som jag blir glad av

Både Mirjam (ett nytt bloggfynd) och Kammebornias drottning har skrivit om att återta november, dvs. vägra vissna och sloka utan istället göra kul grejer så att november blir en bra månad. Det är allt från träningsutmaningar till pyssel.

Jag gillar den här idén skarpt. Det är så uppfriskande med människor som accepterar att det är november och gör det till något mysigt som november istället för att muttra om att det borde vara evig sommar eller fly till varmare breddgrader. Heja tjejer! Jag kommer att följa detta med stort intresse.

I nästa inlägg kommer jag att skriva om vad som gjorde mig glad igår.