Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

torsdag, november 08, 2012

Joacim Cans gör soloplatta

Joacim Cans (behöver jag berätta att han är sångare i Hammerfall?) tänker tillbringa Hammerfalls tvååriga paus med att spela in en soloplatta, enligt expressen. Det är i och för sig inget nytt, han gjorde ju fantastiska "Beyond the gates" redan 2003, men det blir a) på svenska b) något annat än hårdrock. Det blir tydligen både singer-songwriterkänsla och folkmusikinfluenser, samt lite svärta.

Det här är ett album jag kommer att köpa. Jag tror på folkmusikinfluenserna och Joacims röst är väldigt fin vad gäller mjukare musik. Det har jag vetat sedan "Körslaget".. Om vi nu ska lyfta blicken över min personliga smak, så tycker jag att det är en bra sak Joacim gör, att visa att hårdrockare inte är så insnöade som en del människor hemma i stugorna tror. Han är en bra galjonsfigur på det sättet.

Vad tror ni om skivan?

4 kommentarer:

Spader Ess sa...

Kan bli spännande. Han har som sagt en väldigt bra röst och om det görs rätt kan folkmusik och visa bli starkt. Jag gillar just nu Mando Diao's Fröding-tolkningar.

CrimsonAnna sa...

@Spader Ess-Mando Diao har jag inte satt mig in i men det kanske kunde vara något. Jag gillar Falconers tolkningar av folkvisor-lyssna på "Pär Tyrssons döttrar i Vänge"

Grimgoth sa...

Detta blir spännande och säkert bra.
Falconer som du säger gör sköna låtar samt covers!

CrimsonAnna sa...

@Grimgoth-Ja, det är ett band jag borde sätta mig ner och verkligen lyssna på:)