Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, juli 23, 2011

Att vara ljus

Norge är ett sorgens land idag. Jag hoppas och vet att jag inte är ensam om att känna med de som har drabbats. De som förlorat någon-och de överlevande ungdomar som fått vad som skulle vara sommarens höjdpunkt söndersliten till en mardröm. Mitt i detta så vill jag dela med mig av kloka ord från Rickard Söderberg-"Låt oss sätta stopp för mörkret. För alltid. Genom att själva vara ljus". Det är för mig vackra och tröstande ord-denna dag när landet som gav oss bandet Theatre of Tragedy ironiskt blivit en tragedins skådeplats.

söndag, juli 17, 2011

Första gången...

Metal from Finland länkar idag till den allra första provlyssnngen av Nightwish nya album "Imaginarium". Uppenbarligen så är det Kiites baseball-lag som kommer att ha en inmarsch baserad på spår 11 från albumet. Ni kan lyssna på det här och ni som känner till min relation till Nightwish (Mitt livssoundtrack) är säkert nyfikna på vad jag tycker.
Min dom lyder enligt följande:

Jag är nöjd-det här är mitt Nightwish. Hoppas resten av albumet är samma anda. Som ett finskt band, Lordi, sade "Less isn't more-less is less!"