Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, mars 02, 2013

Award från Tomteboanna

Jag har fått en award från Tomeboanna. Det är alltid lika kul-speciellt eftersom Anna är en av mina favoriter bland inredningsbloggarna :). Så det är klart att jag tar emot en award från henne-jag gillar dessutom att den har villkoret att bloggarna jag ger ska ha färre än 200 följare, vilket ju gör att det inte bara blir "storbloggare dunkar varandra i ryggen". Nog snackat, nu kör vi.

Där trivs jag bäst...
Det är många ställen där jag kan säga att jag verkligen trivs-men mitt hem är min borg. Andra ställen där jag verkligen trivs är hemma hos min vän Sisu, i Gamla Stan i Stockholm och i Haga i Göteborg.

Om jag fick välja yrke fritt...
Bra fråga. Jag skulle allra helst göra något där både biologen och den kreativa människan inom mig fick spelrum. Aquascaper (proffessionell akvarieinredare) vore riktigt coolt. Men på det hela taget, jag är en människa som jobbar för att leva, jag lever inte för att jobba.

Då blir jag riktigt arg...
När människor inte lyssnar och inte visar respekt. Då kan jag bli riktigt förbannad.

Jag mår som bäst när jag...
...får vibrera på min egen frekvens. Det kan vara i sällskap med vänner, på en fantastisk konsert eller hemma själv framför en riktigt bra film eller gjutandes ljus.

Om jag fick en miljon skulle jag...
Låta proffs fixa till min lägenhet såsom jag vill ha den (lite hårdrock och historiskt/fantasy blandat med Ikea och "radhusorientaliskt"), kanske åka på en tågcharter och uppdatera min garderob.

Gör jag helst på semestern...
En skön balans mellan att åka på små trippar i Sverige, göra ingenting och gärna umgås spontant. Ett utmärkt tillfälle  att åka hem till folk och umgås spontant.

Värsta impulsköpet...
Jag impulsköper sällan saker-och det verkar som att mitt värsta impulsköp var så illa att jag har glömt bort det. Men har ett minne av en stickad tröja som inte var min stil för 5 öre, samt en tunika jag klickade mig till på Tradera för att den var så snygg-och i den allmänna entusiasmen inte såg att den var storlek 34.

Detta gör mig lycklig...
Att jag har sådana vänner som jag har, att få höra sin obskyra favoritlåt på en konsert, när du gör något kreativt och det blev fantastiskt bra, när Lucifer sover hoprullad bredvid min kudde eller tillsammans med Ozzy eller en sådan fånig liten sak som att lyckas hålla igång en facebook-chatt med en vän-med bara Nordmans låttitlar.

Jag drömmer om...
Det finns många saker jag drömmer om. Allt ifrån att hitta rätt (ser rätt bra ut för det just nu ;) ) och skaffa familj, till att få sjunga live med något av banden Sabaton, Sonata Arctica eller Hammerfall.

Med awarden följde uppdraget att:

- skicka den vidare till bloggar som har färre än 200 följare
- berätta på min blogg vilka jag nominerar och länka till deras bloggar
- svara på frågorna jag fått av den som nominerat mig
- hitta på nya frågor till dem jag nominerar
- skriva på deras bloggar att de är nominerade
Jag skickar vidare awarden till:

http://lyckoland.blogg.se
http://violavamp.com

Frågorna blir som följer:

Vilken låt är ditt ledmotiv?
Vad gör du en ledig, helt obokad dag?
Vad känner du dig naken utan?
Vilket tv-program skulle du vilja göra om, och hur?
Inte en morgon utan...
Tre saker du alltid har i kylen
Vilken superkraft skulle du ha?
Tre frågor du brinner för
Fyra vägar till vardagslycka

söndag, februari 24, 2013

Wrapping up the week

Det har gått några dagar sedan jag bloggade sist. Det beror på att jag har knutit ihop säcken-har färdigställt röjningen av mormors lägenhet. Mycket skönt-det var värt att ringa proffs som fick ta hand om det och fint blev det. Det sitter ju mycket tråkiga minnen och negativ energi i de väggarna, men när jag gick runt i den tomma lägenheten och kontrollerade städningen, så kände jag en känsla av försoning.  Försoning var ju just något som jag tände ett ljus för senaste Samhain. Nu är det bara inspektion av lägenheten kvar. Sedan kan jag låta de bitarna lägga sig ned. Lite som när du gör om inredningen i ett akvarium. Först blir vattnet så grumligt att du inte ser någonting, men lämnar du det ifred lägger sig smutsen och du ser hur fint du har gjort. Det är så jag ser på det som har hänt senaste året. Det behöver få lägga sig på plats utan att bli uppetat igen.

Det har dock inte bara varit slit och tungt under veckan. Igår var jag på dejt igen med killen från förrförra veckan.  Denna gång hjälpte han mig själv med det sista att göra i mormors lägenhet, att skruva ner en stor tavla. Det som är skönt med denna kille är att jag verkligen kan vara mig själv. Känns jätteskönt. Efteråt tog vi en fika tillsammans och hamnade på Bromma Blocks, där vi gick och kollade lite i affärer. Efter alla lediga dagar som gått åt till nödvändigt arbete med dödsbo och arv var det så härligt att kunna gå runt och bara kolla i sin egen takt i fint sällskap. Vi har många referensramar gemensamt och har väldigt kul ihop. Vi har redan bestämt att vi ska ses igen =)

Angående Melodifestivalen, ja, Ralfs låt var okej, den växer lite för varje lyssning, men hör jag en gång till att "Ralf rockade, Joacim Cans gjorde bort sig" så kommer jag nog att somna av uttråkning. Joacim Cans gick utanför bekvämlighetszonen och gjorde något annat än förväntat. Sedan får man gilla musiken, men i min bok är det en stor skillnad på att göra bort sig och göra något som inte faller en i smaken. Jag skulle t.ex. inte köpa Ulrik Munthers låt, men han var duktig och gjorde ett bra framträdande.

Förövrigt anser jag också att Melodifestivalens manusförfattare ska tro på sig själv och hitta på något kul, istället för att knycka sketcher från andra galor. Sådär, då har jag muttrat färdigt.