Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, mars 24, 2012

Veckans söderbergare v.12

Då var det dags för "Veckans Söderbergare" igen:

  • Ifrågasatte det meningsfulla i att dela negativa youtube-klipp och dylikt. Blev inte direkt populär i den tråden men jag argumenterade för min sak utan att förminska mina meddebattörer och stod fast vid min synpunkt.
  • Valde bort bulgur trots att det stod på min inköpslista då butiken inte säljer ekologisk bulgur
  • Har rensat bland mina lakan men inte kastat de påslakan-set som inte är jag längre utan skänkt dem till välgörenhet eller till kreativa människor i närheten.

torsdag, mars 22, 2012

Vad bloggar vi om, egentligen?

Jag började fundera på detta idag. En vän hade lagt ut ett youtube-klipp där ett upprört barn i c:a 1-2årsåldern örfilar en katt och katten naturligtvis flyger på barnen. De allmänna kommentarerna var att barnen kunde ha det och att det var synd om katten. Sedan var det naturligtvis en person som inte hade alla indianer i kanoter som föreslagit att katten. Även jag tycker att hans kommentar är idiotisk är jag inte förvånad, få personer är så tacksamma näthatsoffer som kattälskare.

Det jag ställde mig frågande till är om vi ska ge den här typen av filmen uppmärksamhet. Personligen får jag inte ut något av att se djur eller människor fara illa (det är förövrigt ett skäl till att jag inte gillar America's home videos. Jag ser bara hur ont det gör) Jag fick motargumentet att det är bättre att visa problemen än att gömma undan dem. Det är något jag köper när det gäller fenomen som mobbing, miljöförstöring och andra allmäna saker, men sådana här saker i hemmiljö sprider ju negativ energi.

Det jag inte heller ser är vad som kommer ut ur sådant här. När du ser en film om fiskeindustrins tveksamma metoder kan du välja att inte köpa scampi-räkor. Ser du en film från Bris kan du välja att skänka pengar till dem (jag gav 25 kr idag) eller också stötta barn i din närhet. Kommer någon av dem som sitter att ge katten eller barnet en kram? Kommer någon av dem att prata med föräldrarna? Ställer någon frågan om varför? Jag är skeptisk. Det jag också oroar mig för är att detta kan uppmuntra till att fler sådana här videos görs. Det finns alltför många som är svältfödda på bekräftelse.

Motargumentet kom också att all idioti, misär och så vidare ska visas upp. Jag håller inte med där. Jag går efter attraktionslagen-att den energi du utstrålar kommer till dig. Att vältra sig i elände och negativ energi tror jag inte är bra. Jag väljer därför att bidra med droppar i havet där jag kan göra någonting istället.

Vad tycker du som läser?

onsdag, mars 21, 2012

Hammerfall tar ett friår

Hammerfall tar en paus hösten 2012 och under hela 2013, meddelar bandet via sina facebook-sida. Anledningen är att de vill ladda batterierna och leverera ett nytt album 2014, mer vitala än någonsin. Som avslutning innan pausen kommer de att göra 2 riktigt rejäla gig, ett i Dalhalla 28/7 och ett på Wacken open air en vecka senare. Båda showerna kommer tydligen att bli något extra enligt Joacim Cans.

Persnligen unnar jag verkligen grabbarna detta och jag blir definitivt sugen på att åka på spelningen i Dalhalla-men lite synd då jag då inte kommer att kunna uppfylla en personlig dröm-att se alla mina fyra favoritband under ett och samma år 2013. Å andra sidan, det är inte kört att göra det i år. Nightwish blir av om några veckor, Sabaton är ett biljett-köp bort och om jag åker till Dalhalla så saknas bara Sonata Arctica. Hur säger man "ni behöver komma till Sverige" på finska;) ?

tisdag, mars 20, 2012

Growling through my fingers again...

Tommy Fransson, teckenspråksartisten, har blivit kult. Har ju skrivit om honom tidigare och idag fick han en intervju i Gomorron Sverige. Extra kul är att han inte själv har någon hörselnedsättning. Rock on Tommy!

måndag, mars 19, 2012

Meatloaf monday:)Hoppas att ni alla har haft en lika skön helg som jag har haft. För att ge lite energi till kommande vecka bjuder jag på mitt ledmotiv (iaf vad gäller relationer) "Modern girl" med Meatloaf.

Förresten, glöm inte att skriva låttitlar ni tycker om i kommentarsfältet så att jag kan göra en lista.