Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

torsdag, februari 20, 2014

Veckans välmående med progressiv powermetal

Lång dag på jobbet idag och dessutom omställning i och med snön som föll. Min hjärna hade hunnit ställa in sig på vår och mina fötter börjat tänka på att det finns ett liv utanför Dr Martens. Men men,efter pizzamiddag med Goron så tog jag itu med veckans välmående, att lyssna på en av de skivor jag har köpt och inte hunnit lyssna på. Det var väldigt skönt att stänga av tvn och lyssna på musik istället. Det kommer att bli skivlyssnande som veckans välmående nästa vecka också.

Jag är sist på bollen, men kvällen CD blev Sonata Arcticas  "Unia". Skivan som blev det första med deras nya sound. En skiva som utstått många diskussioner under årens lopp. Vad är då min åsikt om skivan?

Min åsikt är bra men konstig. Jag kan uppskatta en del symfoniska partier som finns medan vissa spår bara flyger förbi. Nu har jag hört flera låtar live redan. "Paid in full" verkar vara den låt som kommer att överleva från denna skiva om man ser till setlists och även "Caleb" har funkar live. En pampig historia.

Min favorit är dock "Under your tree", en ballad som Tony Kakko skrev när hans hund dog. Gjorde mig fuktig i ögonen. Hundar jag växt upp med flög förbi i minnet.