Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, november 13, 2010

Hammerfall i studion

Hammerfall går in i studion igen vilket Chief Rebel Angel bloggar om. Till skillnad från sistnämnde bloggare har inte jag någon ambivalent inställning, Hammerfall är ett av mina svenska favoritband  och råkar husera en av mina husgudar, Joacim Cans. Tydligen så kommer musiken att bli tyngre och mindre rakt på, enligt gitarristen och låtskrivaren Oscar Dronjak, men fortsätta att vara heavy metal. Jag hoppas på att det blir fler låtar i stil med "At the end of the rainbow" och "Crimson Thunder" (tungt och skönt) och färre av typen "Carved in stone" och "Hammerfall" (ja jag är ledsen, men låten Hammerfall är sannerligen inget mästerverk).
De tänker också byta procenten från tyske Charlie Bauerfeind till James Michael, med akter som Mötley Crue och Meat Loaf på meritlistan. Båda sidor är mycket spända på projektet och Cans hoppas på att James ska kunna lyfta honom några pinnhål sångmässigt.

Personligen så ska det bli kul att se vad ny producent kan göra. Hammerfall är ett band med hög lägstanivå men jag hoppas att det blir färre dussinspår på nya albumet jämfört med "No Sacrifice, No victory". Hur det ska gå att lyfta Cans sångmässigt vet jag inte-men han kan sjunga betydligt mer mångsidigt än han gör-sök på "Körslaget" på youtube eller köp ännu hellre hans soloplatta "Beyond the gates". Detta ska bli mycket intressant.

För er som tycker att det blev mycket Hammerfall och lite CrimsonAnna, jag kommer snart tillbaka med ett mer personligt inlägg.

måndag, november 08, 2010

Ännu en helg i högt tempo

Andra sociala helgen i följd (förra veckan var jag på konsert med Braccium Tengil och på vackert samhain-firande hos en livsklok vän). Den här helgen tog jag hem DO och Lady Glatem på lördagen. Bjöd på potatisgryta med spenat och vanilj (receptet finns i min matblogg) och amerikansk limepaj till efterrätt (receptet kommer i min matblogg). Det var mycket trevligt även om det var ovant att umgås med dem i hemmiljö-men det tänker jag göra till en vana :)

På söndag hälsade jag på mormor och vi besökte kyrkogården i sällskap med släktingar från Malmö på besök. Det var skönt att besöka kyrkogården igen-den är mycket vacker. Tände ett ljus för mamma och ett för morfar.

Helgens besök har dessutom fått mig att ta tag i mitt hem-det var välbehövligt. Jag hoppas att detta ordningsryck håller i sig-för det är superskönt. Har två dukar i frysen att ta itu med-det kom lite stearin på dem men det går att ta itu med med hjälp av ett strykjärn, hushållspapper och envishet.