Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

tisdag, augusti 24, 2010

Förkylning och farsot ;)

Halva min bekantskrets har antingen varit förkylda eller är förkylda så jag tänkte att jag skulle bjuda på lite huskurer och smarta tips mot förkylning. Håll till godo!

  • Gollum-juice: dvs. varmt avkok på ingefära med honung och pressad citron. Antingen kokar du i kastrull eller om du är stressad, riv ingefäran, lägg i en tesil och låt dra i kokande vatten tills vattnet är ljusgult.
  • Har du en aromalampa eller aromasten så är eukalyptusolja din vän i snuvan. Kombinera med pepparmynta om du är ruskigt täppt. Bara att andas in. Ta det dock lugnt med eukalyptus om du är astmatiker för den är kraftigt slemlösande.
  • När det gäller att sova, dra på dig en mjuk skön mysdress och ett par varma sockor. Du kommer att känna dig som om du sover i en bastu men det är det värt för du blir av med förkylning genom att svettas ut den.
  • Kryddor, kryddor, kryddor. Stark mat och yogi-te skrämmer också bort den otäcka förkylningen-jag har druckit yogi-te och näsan rann som en kran men förkylningen försvann.

Medan du kryar på dig kan det vara skönt att läsa om någon som drabbats av en värre farsot. Web-serien "The masque of red death" av Wendy Pini avslutades förra veckan. Jag skrivit om den förut men läs den, för även om den är sorglig är den vacker bortom ord. Jag avslutar med en Crimson Glory- och en Stormwitch-låt, inspirerade av samma förlaga som serien Edgar Allan Poes novell "Röda dödens mask"söndag, augusti 22, 2010

On the road

Igår var det äntligen dags. Jag har stöttat detta band sedan det bildades-och igår fick jag äntligen se de fyra kliva upp på scen. Som alltid när jag bjuder in folk på spelning till Harry B James i Stockholm hoppar hälften av men Do och Lady Glatem var trofasta och jag är glad över deras sällskap. Det var roligt att träffa min polare i Silverhorse igen, det var två år sedan, och kul att träffa övriga bandet-som tyckte det var kul att få ett ansikte på "sin" bloggare. Tack vare Do Glatem så fick jag njuta av att lyssna på ett äkta nördsamtal mellan två basister-det är alltid lika charmigt att lyssna på när två människor med samma intresse finner varandra.

Ljudet var inte det bästa, vilket är synd för det är duktiga musiker vi pratar om. Men det var roligt ändå och jag är mycket nöjd med att både fått höra trummisen Peter Crows trumsolo (ni som blir sugna kan gå till förra inlägg och klicka på den översta videon) och två favoritlåtar på raken-Death row och On the road. Som helhet en mycket värdig avslutning på semestern-och i viss mån även sommaren.

Idag är min sista semesterdag vilken betyder att jag imorgon återgår till jobbet. Det kändes ovant att göra de typiska kvällsrutinerna som att ställa väckarklockan och packa väskan. Men men, detta var en skön och hela semester men nu är det på det igen.