Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, oktober 20, 2012

The Crimson chandler *bildbomb*

Linn undrar hur jag gör när jag gjuter ljus så jag tänkte att varför inte skriva ett blogginlägg om det? Tog dessutom med mig kameran in i köket. Mormor har dessutom fått komma hem igen så jag gjöt in positiva energier i dem.


Formarna är riggade och klara inför gjutningen. Spisen är täckt med folie av säkerhetsskäl. På tal om säkerheten-alla som inte är 100% engagerade i ljusgjutningen får vara i ett annat rum. Det finns bättre ställen för busiga barn och nyfikna katter.


Ett f.d blockljus (ni vet kanten som blir när ett ljus får brinna länge) nedklippt och redo att smältas i vattenbad. Kör alltid vattenbad i en kastrull med ett ordentligt lock. Ljusmassa är fett-aldrig vatten på brinnande fett.


Det fina med genomskinliga formar är att du kan följa processen när massan stelnar. Den gröna klutten nertill är modell-lera för att göra formen helt tät.Ibland blir det gropar/hål när massan stelnar. Då får man fylla på med mer massa så spara alltid lite massa:)


Två av de färdiga ljusen


De andra två färdiga ljusen

onsdag, oktober 17, 2012

Livets svarta humorLivet är lite ironiskt ibland. Samma dag som jag tittar på Nightwishs trailer för filmen "Imaginaerum" som börjar med orden "We had to bring your father in again" så ringer hemtjänsten och meddelar att min mormor är på sjukhus igen. Ibland är det märkligt hur metalvärlden och verkligheten tvinnas samman.

tisdag, oktober 16, 2012

Handflatemetoden: Första veckan

Har nu ätit enligt handflatemetoden i en vecka. Mitt intryck är, även om jag har gjort några sidosteg, dock medvetna sådana, att det fungerar bra och att metoden har den fördelen att det är lätt att studsa tillbaka efter t.ex. ett restaurangbesök eller en kort resa. Kronan på verket var igår när jag kommer hem efter en lååång arbetsdag och orkade komma på en enkel middag enligt handflatemetoden (vitost och svettad röd- och vitkål). Något spartanskt men det var mat iallafall.

måndag, oktober 15, 2012

Double horns för SVT!

Jag hann inte se så mycket av det, men jag måste berömma SVT för deras initiativ att köra en hel hårdrocksnatt i helgen. Inte bara att köra "Hårdrockens historia" i sin helhet, utan också att lägga det i seriösa Kunskapskanalen. Som grädde på moset har de valt en kompetent tjej som kvällens värdinna, Ika Johannesson, den ena författaren till "Blod eld död". Har kollat in inslagen med henne på SVT Play (hårdrockens historia har jag redan sett) och det är riktigt bra. Ika lotsar tittaren genom diskussionerna med korta förklaringar, utan att det blir överdrivet pedagogiskt.

Hoppas att SVT inte låter att det stanna vid sådana här enstaka nätter utan kanske vågar fläta in hårdrock i sitt ordinarie utbud.

Här kan ni se det t.o.m fredag 19/10.

söndag, oktober 14, 2012

Vikingafest

Igår var guldkanten på min budgetmånad oktober. Då bytte jag vardagsknoget och gick till Aifurs krog för att fira mina vänners band Medvind, som höll releasefest. En härlig blandning av gamla vänner och nytt folk. Bordsbokningen hade nämligen ordnats genom att diverse människor, som ville äta men inte hittat ett eget sällskap, kom till mig och frågade om de fick hänga på. Summa summarum blev vi sju personer runt bordet.

Maten var god, enkel men god. Lika mycket som maten och det goda mjödet satt jag dock och insöp atmosfären och den vackra inredningen på Aifur. Det är hantverk, det är vikingatid och jag sörplar i mig inspiration som en utsvulten vampyr ;)

Hela kvällen var varm och trevlig. Jag kanske dock inte var den mest uppmärksamma eftersom jag hade min dejt med mig som sällskap. Ska jag tro mina vänner, kvällens "vittnen", är jag på väg att lämna singellivet ;)

I denna bloggpost har ni dessutom förklaringen till att jag inte förkovrade mig i Kunskapskanalens hårdrocksnatt=)