Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

torsdag, oktober 22, 2009

Färg-fail

Dags att återigen ta med mig bilden på Joan Jett och kila iväg till frisören. Det är verkligen något speciellt detta med att klippa sig. Det är lite som att börja om varje gång. Fick beröm för min nya mörklila hårfärg.

På kvällen åkte jag till Vapensyster för att fixa mitt hår-färga bort utväxten. Det blev dock lite fel. Vapensyster var trött efter jobbet och mitt blodsocker låg jämns med anklarna så istället för färgcremen skakade vi ut efterbehandlingen i utvecklingsemulsionen. Försökte blanda i färgen men det gick inte-och någon centimeter utväxt känns bättre än ett potentiellt förstört hår. Hade dock trevligt ändå-fick mumsig svamppaj, glass och gott te. Alltid trevligt att träffa vapensyrran.

Noterar också att The Poodles ställer upp som gästdomare i "Dansbandskampen". Nu är jag beredd på att ducka för tomater, yxor och annat som anhängare av s.k "true metal" kommer att slänga på mig-men jag tror det kan bli bra. Som f.d dansbandstjej (och det står jag för) så tror jag att det är bra för dansbandsmusiken att få in perspektiv från andra genrer-något jag tror kan vara bra för alla genrer. Kicken från nämnda band sade en gång att man har mycket att lära från hårdrockare oavsett vilken musik han spelar-och enligt min syn på saken är det bra att genrer börjar ha en dialog med varandra. Har gamla kompisar som är kvar i dansbandssvängen-och är lyckliga där-och när vi pratar om vårt liv som musikdårar så slås jag ofta av att det är mer som förenar än skiljer oss åt.

måndag, oktober 19, 2009

Måndag med fredagsfeeling

Jobbdagen blev bättre än beräknat men det känns ändå skönt att ha lite ledigt nu. Få ladda batterierna och vara lite snäll mot mig själv. Månaden som väntar blir en månad som kommer att kräva stort ekonomiskt förnuft av mig men jag känner mig inte fattig-det blir en utmaning att använda kreativiteten. Ser faktiskt fram emot att bjuda hem folk istället för att gå ut-är i en sådan fas. Slängde ut en krok igår till en vän jag inte sett på länge att jag gärna ser henne på middag här-och jag har fler som jag längtar efter att bjuda in. Är också glad idag eftersom jag har bokat en klipptid-mitt hår behöver ansas. Håll utkik i bloggen-jag kommer avslöja en hemlig passion imorgon;)

Veckans måndags-metal blir en fräsch låt som piggar upp. SOnata Arctica med "Flag in the ground"