Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, augusti 23, 2013

Ett litet sjökort till bloggvärlden

Bloggvärlden är stor och det finns allt från bloggar som får mig att somna till de som får mig att tänka på ett nytt sätt. Jag tänkte passa på att lyfta fram några läsvärda bloggar och samtidigt ge myten att tjejer inte kan stötta varandra en spark i röven:

In Gollum's Cave: Skrivs av Julia från Karlstad, en äkta hårdrockstjej som blev hårdrockare "sent i livet" på samma sätt som jag. Hon skriver helt klockrent om musiken och texterna. Ibland kan kvinnliga hårdrocksbloggare ha en ganska tråkig attityd men här är det ett tvättäkta musikintresse. Dessutom räds hon inte allvaret, vilket är både uppfriskande och vilsamt. Vi delar dessutom passionen för Tony Kakkos röst.

Lesthi är något så coolt och udda (på ett positivt sätt) som en kristen goth. Här finns det outfits och inredning, blandat med bröllopsplaner och bakning, men hon räds inte allvaret heller. Uppskattar att hon vågar vara så ärlig=)

Tredje damen ut är Schmenus. Det här är en feministblogg med stort F, och det är pang på rödbetan. Jag tycker att hon är fräsch och modig. Rekommenderas till alla fans av Lady Dahmer.

Sista damen ut är mitt senaste bloggfynd Meekatt. Hennes bloggtitel är För sån é jag och det stämmer ganska bra. Det är en befriande blogg-för alla oss som också spiller mjölk, säger saker som skulle beepas i tv ibland och har förlorat någon. Dessutom gillar jag hennes uppmaning att föräldrar istället för att dissa varandra ska dunka varandra i ryggen.