Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, juli 04, 2009

Svar till Jonna

Jonna skrev och tycker att det är starkt av mig att vara laktoovo och undrar om jag verkligen får i mig allt jag behöver. Har tappat bort i vilket inlägg du kommenterade men du skrev så fint att jag ska svara på detta.

Nu har jag inte inte gjort prover för allting men på en hålsokontroll jag gjorde i våras var mina blodvärden och blodfetter normala. Jag ger också blod och mitt hb-värde är mycket bra för en kvinna. Äter dessutom en vitamintablett anpassad för vegetarianer varje dag

Jag får i mig allt genom att jag äter varierat. Proteinerna får jag från baljväxter, mjölkprodukter, "låtsas-kött" (soja och quorn), tofu och ägg. Baljväxterna äter jag med någon form av kolhydrater så att kroppen kan bilda fullständigt protein. Jag tror många blir fundersamma eftersom de inte vet riktigt hur man ska komponera en måltid-och för att blandkost känns väldigt centrerad kring köttet. Följer man tallriksmodellen är det helt enkelt bara 25% av tallriken som skiljer sig från varandra. Att ge en vegetarian bara grönsaker är som om jag skulle servera en köttätare endast en (okryddad) fläsk-kotlett.

fredag, juli 03, 2009

Second hand shopping

Idag kom skivorna jag beställt från CDon igår. Tre av dem var helt rätt, både "Powerslave" och "Piece of Mind" fanns med men istället för Tarot hade de skickat Axel Rudi Pell-jag har dock ingenting att klaga på vad gäller deras hantering-de skickar returkuvert så det sker på deras bekostnad och kommer skicka mig denna rätta vara så jag kommer fortsätta handla hos dem.

Idag var jag ute en tur på second-hand shopping-har investerat i en klänning till ett bröllop jag ska på i augusti. Hittade en som var isblå (samma färg som Ravenlords ögon btw) och jag tyckte den var jättefin men den var lite trög i blixtlåset och lite tight runt bysten. Höll i den för att suga på karamellen och provade några till. Drog på mig en knallblå med lite kul skärning "slitsade ärmar" och väldigt skön. Var rädd att den skulle kännas tantig men medan jag provade den gick "Born to run" i bakgrunden och klänningen kändes helt rätt till stämningen i den låten-knappast tantigt. Den kom bli helrätt med lite tuffa accessoarer-och vilka kan det bättre än vi hårdrockare;)

Börjar gå in i skallen att det är festivaldags snart. Har lite kvar att förbereda men imorgon väntar ett hedersuppdrag-vapensyrrans katter ska tittas till innan jag åker ut till Ravenlord och gosar med honom. Ikväll kopplar jag av i soffan med en av de bättre hårdrocksfilmerna-Rock Star (fast det hade varit skojigare om den fått behålla sin första titel-"Metal God")

torsdag, juli 02, 2009

Rosens dag

Idag är det rosens dag. Detta måste ju firas så jag bjuder på Northern Kings-"Kiss from a rose" Hade egentligen tänkt fira genom att utöka min samling (samlar på svarta rosor) men det får bli imorgon istället-ska shoppa secondhand och kanske håraccessoarer på Glitter.

Vänd ditt bleka ansikte mot solen

Marcus Birro skriver om den lycka som vi så lätt glömmer bort i jämmerdalen och vardagen. Blev varm i själen när jag läste den. Jag förstår honom såväl vad han menar. Skriver ju om vardagslyckan här och jag tror inte att vi blir lallande tomtar i rosa bubblor av att bejaka den-tvärtom, vi kanske kan få lite extra energi att ge lite värme till grannen. Mina vardagsslutsatser idag är:

  • Lila tånaglar löser inga världsproblem, men de gör vardagen lite roligare
  • Visst är det äckelvarmt, men å andra sidan blir det kalla vattnet gott
  • Att någon att se framemot, som att äta fruktsallad med en vän, är guld

Vad har ni för vardagslycka just nu?

onsdag, juli 01, 2009

Lyckad grillknytis:)

Igår var det så dags för mitt försenade födelsedagsfirande och grillknytis. Att ha fest är ju alltid som att vara både headline och roddare samtidigt men det blev bra och t.o.m min pappa (yrkesofficer och lätt pendant) berömde mig för att jag organiserat det bra. Mycket trevligt och jag fick mycket beröm för menyn. Den och länkar till recepten kommer på min matblogg.

Det var kul och idag är jag dock tillbaka till verkligheten. Mycket disk, rengöring av grillplatsen och mina fötter är arga på mig efter att ha sprungit runt i kilklackar hela kvällen igår. Har dock investerat i fotcreme. Ska ge mig själv en pedikyr och kanske provar jag det lila nagellacket jag fick av Vapensyrran igår. Fick dessutom en intressant bok om att tillverka egna ljus av min äldsta kompis-ser fram emot att prova på det.

tisdag, juni 30, 2009

Mitt liv i mp3n-igen

Gjorde denna lista i oktober och tänkte att det kunde vara kul att göra om det-blir inte mer blogg ikväll eftersom jag har grillknytis.

1. Put your music player on shuffle.
2. Press forward for each question.
3. Use the song title as the answer to the question even if it doesn’t make sense.

NO CHEATING!

Will it be ok?"Lord of the rings"-Blind Guardian
Ja, där ordnade det sig ju

How are you feeling today? "Cliffs of Gallipolli"-Sabaton
Så illa är det faktiskt inte

How do your friends see you? "Forever ends"-Cans
Nu är det illa

Will you get married? "Speed freak"-Savage Heart
Kommer jag gifta mig i Vegas?

What is your best friend’s theme song? "Kingdom for a heart"-Sonata Arctica
Awww

What is the story of your life?"Legacy of kings"-Hammerfall
haha

What was high school like? "Victoria's secret"-Sonata Arctica
Nja, så mycket umgicks vi inte

How can you get ahead in life? "Talvisota"-Sabaton
Ska jag kriga i Finland?

What is the best thing about your friends? "Legacy of Kings"_hammerfall
Jo de är kungliga

What is tonight going to be like? "Fast as hell"-Hexxen
Hoppas det kommer kännas så

What is in store for the remainder of this week? "Heeding the call"-Hammerfall
Ska träffa vänner så det stämmer

What song describes you? "Cadence of her last breath"-Nightwish
Nja, så känns det inte

To describe your grandparents? "You give love a bad name"-Bon Jovi
Nej, nu får det vara nog!

How is your life going? "Nymphomaniac fantasy"-Nightwish
Hehe;)

What song will they play at your funeral? "Phantom of the Opera suite"-London symphony orchestra
En hel symfoni-orkester för min skull:D

How does the world see you? "Dark chest of wonders"-Nightwish
Wow:D

Will you have a happy life? "Metal machine"-Sabaton
Japp, fortsätter jag vara metal så...

What do your friends really think of you? "Sleeping sun"-Nightwish
Jaha-det var lite fint

Do people secretly lust after you? "Rising Force"-Hammerfall
Jaha ja, får nog akta mig

How can I make myself happy? "Hallowed be my name"-Hammerfall
Ja, jag ska vara rädd om mig själv

What should you do with your life? "Number One"-The Poodles"
Japp älska mig själv först

Will you ever have children? "Higher than hope"-Nightwish
Ska alltså inte räkna med det:/

måndag, juni 29, 2009

Hotter than hell

Det är ruggigt varmt men det har inte hindrat mig från att fynda på Ikea. Har sett till att jag en rejäl omgång riktigt snygga bestick, samt lite småprylar som ljus och billiga matlådor. Har förberett nästan all mat inför grillpartyt imorgon och det känns gott. Ovan vid att ha så här mkt energi i värmen.

Har dessutom testat Likström och det blir bra. Veckans måndags-metal blir den låt som utsetts till Likströms officiella soundtrack. Gamma Ray "From the ashes"

söndag, juni 28, 2009

For the (Savage) Heart I once had

Fick veta idag att Savage Heart lagts på is av olika anledningar. Har inte fått de svart på vitt men har pratat med grabbarna och jag förstår att det blivit så här. Tycker dock personligen att det är synd för jag tror grabbarna hade kunnat gå långt. Att vara deras Street-team har varit ett rent nöje. Hemsidan kommer att ligga kvar så det går att lyssna på deras musik.

Som om det inte var hejd på detta så håller mitt favorit-community på att falla samman. Men nu startar ett nytt http://www.likström.se Det kämpas i skrivande stund på de sista buggarna. Men det känns konstigt för det andra communityt har var en del av mitt liv i fyra år.

Svårt val vilken musik man ska välja till de här två händelserna-Scorpions "Wind of change" känns uttjatad och jag ville inte ha något alltför sorgligt-så det får bli H.E.A.T "Keep on dreaming" för det måste vi göra-våga drömma.