Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

torsdag, april 30, 2009

Våren

Valborg för hela Sverige, och beltane (som ni ju vet att jag föredrar) för wiccanerna. Känner mig piggare idag. Har fått ett samtal för mormors räkning ringt, och jobbet kändes konstruktivt idag. Jag och medarbetsledaren jobbade med mer skonsamma lyfttekniker. Jag har sagt det förr och jag säger det igen-hon är en klippa.

Beltane är ju en tid då man firar Guden och Gudinnans förening och Valborg är vårens ankomst så jag känner att jag har vårkänslor. Jag blev medbjuden på bröllop av min älskling idag och han verkar lite piggare efter sin förkylning. Så senaste tjejsnack, om kärlek, blir ju synnerligen passande:

Kärlek

1. Berätta om din första kärlek?

Allra första var nog Stefan på dagis. Vi hade pussjakter där alla tjejer jagade och slängde sig över en kille och pussade honom där de kom åt (den som kom först fick munnen). Första seriösa kärleken var en klasskompis i gymnasiet. Tyckte han var så vacker med sin vita hy, svarta hår och blå ögon. Dessutom trevlig. Han visade sig vara gay:/

2. Vad är kärlek för dig?
Usch, vilken svår fråga. Jag tror det är när världen känns lite bättre bara för att man råkar tänka på en person och blir alldeles varm i kroppen bara av att titta på honom/henne.

3. Vad är det mest romantiska någon gjort för dig?
Tror det får bli alla vackra sms Ravenlord skriver till mig.

4. Hur ser ditt drömbröllop ut?
Det får allt bli ett borgligt metal-bröllop med mig i mörkröd lång klänning, lokalen upplyst av svarta och röda stearinljus-dekorerad med röda och vita rosor, mycket musik och så vegetarisk buffé och liveband efteråt. Mycket musik även under akten-vet att jag SKA ha Hammerfalls
"At the end of the rainbow"

5. Är du kär nu?
Det kan ni skriva upp. Och det är Ravenlord som gäller. Har aldrig varit kär på det sättet som jag är i honom och det känns fint:)


Måste ju bjuda på lite kärleks-musik så jag tar en av de finaste kärlekslåtar jag vet-"Dreams come true" med Hammerfall

onsdag, april 29, 2009

Fire and flight

Igår var det brandutbildning för min del. Mycket intressant och för mig så tog jag död på en gammal barndomsrädsla-var livrädd för eld och att det skulle börja brinna som liten, tyckte t.o.m att det var obehagligt att tända tändstickor. Igår gick jag mot en brinnande gasolbädd med en kolsyresläckare-och lyckades.

Idag var det uppföljning på hälsokontrollen-alla värden var bra fysiskt. Jag har dock fått kvitto på att jag är sliten-mina ångestnivåer är lite höga. Ska lösa detta och fundera på hur jag kan må bättre. Har ett fantastiskt stöd och bollplank i min pappa som alltid är klok-samt i min förstående vänkrets. Hoppas hitta lösningen-för jag har den inte idag.

måndag, april 27, 2009

Another manic monday

Tror min hjärna håller på att snurra ut sig efter pressen när mormor för jag är virrigare än vanligt. Hjärnsläppet till trots så har jag lyckats både jobba, boka tåg och biljett till Falun och laga getostlasagne (mer om den i Metalmaten). Kan vara värmen också-ser fram emot sommaren och gillar den avslappnade känslan-men sol och värme är inte riktigt min påse. Fast det är klart, man känner sig väldigt mycket metal i solbrillor och hatt:D

Dagens måndags-metal blir ett band som kommer uppträda på båda festivalerna jag förhoppningsvis kommer besöka i sommar, nämligen H.E.A.T

söndag, april 26, 2009

Sommar-pyssel

Jag har uppenbarligen väckt nyfikenhet med min "cliffhanger" i senaste inlägget men jag ville inte säga något innan det var klart. Nu är det officiellt: jag och min vapensyster kommer åka till Rockstad Falun och fira Sabatons 10-årsjubileum. Kommer bli grymt! Lever fortfarande på minnena från Hammerfalls jubileumskryssning 2007 och inte minst konserten för en knapp månad sedan-hittade ett klipp därifrån nedanI fredags drog jag och Ravenlord till en annan del av kommunen för att fira min Vapensyster som fyllde år. Vi var 6 st inklusive värdinnan, varav en tjej tyvärr utmärkte sig genom att bli för berusad, och i hennes fall gav alkoholen effekten att hon blev dryg och total egocentrisk-trodde faktiskt värdinnan skulle ge henne en utskällning efter noter eftersom hon var mycket otrevlig. Vi hade tänkt åka till Anchor allihop men det var sådan kö och Ravenlord krasslig så vi åkte hem. Var tyvärr tvungen att jobba dubbelpass på lördagen men det var ändå skönt att ha honom bredvid sig på natten.

Idag har jag rustat mig för kommande sommar och det fina vädret genom att investera i ett par nya clip-on och solskyddscreme. Dyrt men nödvändigt. Provade så kallade fit-over där man sätter solbrillor över glasögonen men såg ut som en insekt så så roligt ska vi inte ha. Märkligt att man känner sig så cool i solbrillor-även om det är de omöjlig förklarade clip-on.