Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, augusti 06, 2011

Crimson of the Opera

Igår inledde jag helgen på bästa vis. Jag gick på Prides Opera-gala. För många skulle det säkert låta som att jag var en katt bland hermelinerna på alla möjliga sätt-men så snart den vackra musiken började så var det som att gränserna krälade tillbaks till där de hör hemmaoch det viktiga är kärleken till musiken.

 För mig var det lite extra stort att vara där eftersom en av mina stora inspiratörer, Rickard Söderberg, skulle sjunga. Han inledde showen (efter en fyrhändigt spelad oevertyr) och jag satt till vänster så han doldes av flygelns lock när han gjorde entré. Det förhöjde bara ögenblicket när han tagit plats på scenen och inledde en av mina favorit-arior "Ombra mai fù" Då kan jag säga att det var fuktigt i de Crimsonska ögonen. När han avslutade med "Till Havs" rann tårarna över-det var min operaälskande morfars favoritsång. Jag känner på mig att han log från där han befinner sig.  Däremellan så var jag mest varm i hjärtat av min första opera-upplevelse-alla solisterna var fantastiska. Jag hade svårt att prata efteråt-så jag tror att jag har blivit operafrälst.


fredag, augusti 05, 2011

I Pride-tider.

Såhär i Pride-tider så tycker jag att det är värt att uppmärksamma att Robert Prazda, den siste att bära rosa triangel, märket för homosexuella män i koncentrationsläger, har avlidit vid 98 års ålder.

Själv ska jag strax lägga mig för att sova-imorgon ska jag nämligen pricka av en sak på min vill-göra-lista,

måndag, augusti 01, 2011

Skördetid

Idag är det den wiccanska högtiden Lughnasadh, eller Lammas. En skördehögtid där man också börjar förbereda sig för ett liv efter sommaren. Jag är ju inte wiccan, men jag tycker att det finns mycket klokskap där. Idag känns därför som en bra dag att glädjas åt sitt överflöd, att det är en fin matsäsong och som alltid att jag har vänner som finns där när jag behöver dem, som idag efter en stressig morgon. Då var det skönt att ventilera.

söndag, juli 31, 2011

The writings on the wall

Här kommer svaren på frågorna som ni har ställt under frågestunden. Tack alla ni som skickade in!

1. Blir det fler SRF?
Det kan jag definitivt tänka mig. Allt hänger på sällskapet och line-upen. Jag kan också tänka mig Getaway festival i Gävle. De verkar också veta vad de sysslar med. Peace and Love är jag inte så road av, ska det vara ska det vara rena rockfestivaler-men Sweden rock-biten är jag.

2. Hur var det att ha med en bebis på SRF?
Först av allt, det beror ju på hur din bebis är. Tänk också på att festivaler är inte barnanpassade (Sweden Rock avråder ju t.o.m från att ta in barn yngre än 3 på området) så det kan vara svårt att hitta någonstans att amma eller byta i lugn och ro. Det kan också vara klokt att inte vara på området för sent-berusade människor har dåligt omdöme och kan gå in i vagnen, speciellt när det är mörkt. Jag pratade med alvfurstinnan och förutom ovanstående sade hon också att hon aldrig skulle bo på campingen och det kan jag förstå. Hoppas att det klarnar lite.

3. Vilka spelningar har du inplanerade?
Planerar att se Nicke Borg den 16/8 (valde Rhapsody of fire när han spelade på Sweden Rock), och jag tänker inte missa Hammerfall när de spelar i Stockholm i slutet av oktober. Har dessutom planer som jag för tillfälle tänker hålla hemliga;)

4. Vad är dit smeknamn?
CrimsonAnna
-ett namn jag gav mig själv (ville ha något som låter metal men inte för hårt för det är inte jag). Det är dock många av mina polare och vänner som har börjat använda det då mina föräldrar gav mig ett av Sveriges vanligaste förnamn. Plocka en av deras mobiler och chansen är stor att jag står som CrimsonAnna eller Anna (Crimson).
5. Singel?
Hitsingel om jag får be;D

6. Bor?
South of heaven, north of hell, även känt som stockholm

7. Ålder?
Jämngammal med Saxons "Denim and leather"

8. Top fem konsert upplevelser?

Oj, nu blev det riktigt svårt. Det är svårt att jämföra ställen och band med varandra-hur jämför man Poodles med Dimmu Borgir? Nåväl, här kommer iaf fem konserter som gjort ett djupt intryck. Jag vill inte säga att det är topp fem (det är så svårt att rangordna) men det är konserter som har gjort lite extra intryck. Listan kan göras oändlig.

1. Sabaton (Klubben 4/10-08)
Den där sällsynta kombinationen av grymt band, bra placering och bra publik-så coolt att se publikhavet bli en skog av händer under "Art of war" och Joakim Brodéns ohäljda glädje.
2. Hammerfall (Debaser Slussen 18/5-11)
Under introt fick jag känslan "det är därför jag är hårdrockare"
3.Pain (Gröna Lund 16/8 2010)
Jag hade ganska låga förväntningar (en måndag på ett nöjesfälts dansbana) men det blev sådant drag. Sober var bra sällskap (bortsett från att jag alltid får Slayer-nacke när jag går ut tillsammans med honom ;D) och Pain körde våra favoritlåtar efter varandra som extranummer.
4. Iron Maiden (Ullevi 2008)
Alla mina favoritlåtar utom en i setlisten, perfekt sommarväder och mycket bättre plats än förväntat. Det var på den resan jag hittade min identitet som hårdrockare. Efter konserten gick jag till rockbaren för första gången.
5. Alice Cooper (Sonisphere 7/8 2011)
Det var regnigt och jag var så våt att jag hade slutat bry mig. Det var lerigt lerigt lerigt och orken hade börjat tryta. Då kommer Alice Cooper och levererar en perfekt show. Jag blev alldeles varm och så där metal-lycklig som man bara kan bli av att höra en favoritlåt live för första gången ("Poison", den första hårdrockslåten som jag gillade)

Encore: Nightwish (Arenan 8/9 2005) Min första hårdrockskonsert, och dessutom enda gång jag såg Nightwish med originalsångerskan. Insåg att det skulle bli ett långt ochlyckligt äktenskap mellan hårdrocken och mig när Tarja log mot mig, de började och avslutade med mina favoritlåtar och jag dessutom fick höra "Ghost love score" och "The Phantom of the opera" som jag inte ens visste att de hade gjort.


9. Barn?
Nej.

10. Husdjur?
Ingen har väl kunnat missa metalkatterna-Ozzy och Lucifer, Har dessutom ett akvarium med malawiciklider (färgstarka,afrikanska abborrliknande fiskar)


11. Bloggar du gillar?

Då säger jag en av mina stora inspiratörer Rickard Söderberg.
Fru Vargavinter är en underbar blogg som jag återupptäckt nyligen
Grimgoth är ganska skön
När jag behöver bli inspirerad kreativt så går jag till Munkakvarn
Morrica har jag hyllat till ledes (;D) här på bloggen men hon är så grym:)
Läser också många inrednings- och matbloggar men de är lite för många för att nämnas här