Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, december 24, 2011

Wishing you a metal Christmas!

Det är dags för den traditionella julhälsningen här i bloggen. Förra året blev det metal och opera. I år kör jag på en dubbel Kakko-Tony från Sonata Arctica framför "Ave Maria" och "Me käymme joulun viettohon" (vi går till julfirandet)


Ni som vill ha översättning av den sistnämnda hittar den här. Läs den, låten har ett ganska klokt budskap.

Då återstår bara för edert hårdrockshjärta att önska en metal christmas!

onsdag, december 21, 2011

Vintersolstånd-löfte om ljus

De senaste åren har jag varit jultokig men de senaste veckorna har det liksom kommit av sig-och jag är inte så jätteledsen för det. Istället är jag sugen på att röja och rensa hemma-vann en bok hos inspirerande ansi hos balans i livet i ämnet. Så jag tänker att hinner jag inte få det fint till jul så får det bli vintermys istället. I år är det nog meningen att julen får ta plats den 24:e, och då i form av att träffa min familj som jag tycker om, med alla sina fel och förtjänster. Övrig tid gör jag plats-plats för mer positiv energi-och för andra saker som kanske kommer in i mitt liv ;)Idag njöt jag iaf av vinterljuset. Jag älskar det dovt pastelliga i vintersol. Såg dessutom en kråka och en duva tillsammans vid fågelbordet utanför mig. Kändes som ett positivt tecken. Det är ju yule och vintersolstånd idag, vilket ju bär på löftet om att ljuset återvänder.

måndag, december 19, 2011

Till er som söker-årets roligaste sökord

Denna vecka tänker jag lyfta fram roliga små saker som har dykt upp-det kommer att bli än det ena än det andra.

Blogger införde en rolig funktion under sensommaren-hösten, nämligen att nu kan även vi som har en blogger-blogg se vilka ord människor söker på när de hamnar här. Så här ser topplistan ut just nu

  1. blod eld död recension
  2. nightwish imaginaerum
  3. imaginaerum
  4. blod eld död
  5. water
Annat som dyker upp är "Alice Cooper", "rainbow in the dark", "hårdrock jul" och "bibliotekariestil"(!)
Samtliga att dessa kan jag dock förstå hur de dök upp. Årets roligaste sökord var dock oväntat "Jesus i vardagen". Jag vet inte hur ni som sökt på detta hamnade här-med tanke på att det här är ungefär så mycket Jesus det blir i min blogg (nu tycker ju inte jag att Tony Kakko är den mest jesuslika hårdrockaren men bilden är kul)
 


söndag, december 18, 2011

4 advent!


Fjärde advent-sista helgen innan jul. Själv så avslutade jag en era och gick på det sista söndags-yogapasset innan jag byter gym vid årsskiftet. Det ska bli spännande att få en nystart men det kändes lite sorgligt att säga adjö till min duktiga gym-instruktör. Hon tog det dock bra och jag fick en kram när jag gick.

Lugnet börjar sprida sig i kroppen. Är trött, men det är en skön trötthet. Det som ska ordnas är överkomligt och det ska gå.

Julmusiken idag blir från Alice Cooper och inspirerad av det faktum att jag pyntar tomtefritt-det är dags att barrikadera dörrarna, Tomten kommer!