Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, juni 12, 2009

Freedom call

Äntligen semester. Nu väntar fyra välbehövliga veckor av vila och återhämtning. Imorgon drar jag och min vapensyster upp till Rockstad Falun och firar Sabatons 10-årsjubileum. ska bli grymt skönt.

Tack för all fin respons på mitt förra inlägg. Det ger hopp för världen. Framförallt att flera mammor skrivit om detta. Citerar Hanneles kloka ord:

"Kan man inte se äventyret på fyrans spårvagn kan man inte se det även om man reser runt halva jordklotet"

tisdag, juni 09, 2009

Tisdags-tankar

Fick frågan av en kollega idag vad jag ska göra på semestern. Nämnde festivalerna jag ska på och att jag förövrigt bara ska vara hemma. Hon tyckte inte det räckte och att jag måste komma ut och hej och hå t.ex. till Tallinn. Jag nämnde mina resor-att jag både påbörjar och avslutar semestern med en resa-och hon svarar "ja men det är ju bara små skitresor". Två saker slog mig direkt:

1. Jag förstod lite hur jobbigt det måste vara att verkligen vara fattig.
2. Vi människor har förlorat lite av känslan för vardagslycka i vår kicksökar-kultur (tack Stefan Sundström för att du lärde mig det ordet)

Nu undrar ni kanske om jag stod på mig och höll ett flammande försvarstal för vardagslyckan? Nej, det gjorde jag inte för jag insåg att hon aldrig skulle förstå. Tänker iaf fortsätta se det som en av mina styrkor att jag kan uppskatta vardagslyckan. Har kommit fram till att verkligt fattiga är inte de som inte har pengar-det är de som inte kan uppskatta vardagslyckan.

P.S. Vill tillägga att min kollega i övrigt är en skön människa. D.S.

måndag, juni 08, 2009

She bites the bullet

Trött. Känns som min själ redan tagit semester. Men det är tre arbetspass kvar som ska betas av. Idag var det dessutom årsmöte i min bostadsrättsförening. Mindre stelt än jag trodde men känner att nu behöver jag ha ledigt och vara lite sensuell och lustfylld-hänga in plikten i garderoben ett tag.

Fick min första lyckokaka på årsmötet (vi håller det på kinarestaurang) och det stod "You should be able to undertake and complete anything". Ska sätta upp lappen på kylen.

Veckans måndags-metal blir ett band som förtjänar lite upprättelse. Nämnde de knappt när de spelade med Sabaton och Hammerfall på Hovet. Bullet med låten "Bite the bullet". Vet inte om kameramannen sov eller var sliten efter hårt festande med H*n missade den snygga grejen Bullet gör på slutet när de håller upp gitarr och bas-och det står just "Bite the bullet". Låten som passar mig nu.

söndag, juni 07, 2009

Masters of the world;)

Läste att majoriteten av Englands smartaste ungdomar föredrar hårdrock. Jag är faktiskt inte förvånad med tanke på att flera av de mest verbala och intelligenta människor jag känner gillar riktigt hård musik.