Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

torsdag, februari 11, 2010

Halvsnuvig hårdrockare

Det har varit mycket nu. Har jobbat och farit runt hit och dit. Har inte direkt skött om mig själv och det i kombination med det mildare vintervädret (jag+väderomslag=förkylning) har lett till att jag är halvsnuvig och trött (ser tydligen lite sjuk ut enligt min kollega). Hade en riktigt skräpdag igår (var dock så trött att jag inte orkade skriva om den) men idag gav arbetsdagen mig positiv energi. Bokade av spinningen och har dragit mig en ordentlig huskur mot snuvan och kommer tända aromalampan med eukalyptus och lavendel och sova med huvudet högt. Ska vara lite snällare mot mig själv också. Har gott stöd av vänner och Ravenlord. Och buskatterna förstås. Ozzy ligger just nu och spinner i mitt knä och ger mig en lektion i att ta det lugnt här och nu.

tisdag, februari 09, 2010

Köttklister

Läste att Sverige röstat ja till användningen av trombin (proffessionellt ord för köttklister). Det är alltså ett klister av ko- och grisblod som man använder för att klistra ihop mindre bitar av kött så det blir en filé. Frågar ni mig låter det riktigt äckligt-och känns som en sorts symbol för hur vi glömmer vad maten kommer ifrån. Känns ju lite intressant att köttätare kan tycka sådant här är okej medan de tycker att quorn, tofu och sojaprotein är onaturligt.

Låt mig säga så här-jag ångrar inte beslutet att bli vegetarian när jag läser detta.

måndag, februari 08, 2010

Vuxenpoäng, lyxproblem och fyrbent sorg

Har haft en dag då jag har dragit på mig många vuxenpoäng men jag bär dem med lätthet för jag gjorde det för att hjälpa mormor. Stenar föll från båda våra bröst när detta var klart. Skyndade hem, sörplade i mig tomatsoppa och bestämde en tid då jag ska hämta en transportbur jag köpt på Tradera. Lösa trådar som hänger i luften dränerar energi för så det är skönt att någon slags ordning. Kopplade av efter yogan med en kopp grönt te.

Har lyssnat mycket på "Northern kings"-skivorna jag köpt och lagt in dem och Sonata Arcticas nya i min mp3. Lyxproblemet är att min mp3 nu är så full att inte ens "Flight of Icarus" går in (jag har testat). Så nu får jag begrunda vilka låtar jag vill ha kvar och vilka som jag kan tänka mig att bara lyssna på hemma. Hur gör ni när mp3:n måste rensas?

Dagens måndagsmetal är dels tillägnat familjerna till de skjutna FN-soldaterna i Afghanistan och till mina vänner vars ljuvliga 16-åriga perserdam numera äter lyxmat i katthimlen. "Purple heart" med Sabaton