Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, november 26, 2010

Vinterförberedelse

Fredag, ledig dag och jag har börjat förbereda mig för en kall vinter. Började på Lush där jag rustade mig från topp till tå-från schampo och balsam till fotcreme med värmande kryddor (min mormor säger att den doftar som pepparkaksdeg). Köpte också Angel's delight-tvålen som hör till julen för mig. Har också köpt min första julklapp, manschetter för blockljus på Indiska och nya sköna tofflor-håll i hatten, vita tofflor! Passade också på att hälsa på mormor och hjälpa henne att sätta upp sin julstjärna. Så nu har jag spritt lite julglädje. Har dock fortfarande inte hittat någon bordsstjärna till mig själv, tvekar mellan vit och röd, men årets adventsljus blir vita eller offwhite och räfflade. Så nu vet ni.

Jobbar kommande helg men arbetar på att hitta lite julefrid. Jag återkommer på söndag med adventsmys.

söndag, november 21, 2010

Adventssug

Den här hösten/vintern har jag haft större jullängtan än vanligt. Varför kan jag inte svara på. Det var nära att jag fick jobba julafton så det kanske är känslan av att få tillbaka något som nästan gick förlorat. Jag tror också att det beror på att det är första gången på nästan tio år som jag och min pappa kommer att fira jul tillsammans i Stockholm. En tredje förklaring är att jag har insett att jag behöver bli bättre på att ta det lugnt och ta tillvara lugn, positiv energi. Att göra julfint hemma och att njuta av julens alla dofter, smaker och ljud kommer säkert att hjälpa mig där.

Jag är riktigt sugen på advent så på söndag efter jobbet tänker jag tända min adventsstjärna och adventsstakens levande ljus och dricka lite glögg samt ta fram julskivorna och min jullista på Spotify. Julen börjar då och pågår till tjugondag knut-så julrush känns lite onödigt.
Väl mött!