Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, oktober 09, 2009

Fredagsfärger-gul och grön


Jag är med i fredagsfärger för första gången-färgen är gul och grön. Hittade de här snygga förpackningarna jag fotade hemma och den i mitten passar ju fint.

torsdag, oktober 08, 2009

Tema:Gott

Tisdagstema har tema gott denna vecka-jag bidrar med en bild på kryddorna jag använde när jag kokade lagen till receptet "Afroditiska bär i kryddlag" i somras. Det är stjärnanis, apelsinskal och kanel. Det måste ha varit gott för det fanns bara ett skruttigt blåbär kvar i skålen sedan.

Tack också för gratulationerna till ettårs-dagen. Jag har väldigt goa läsare.

tisdag, oktober 06, 2009

1 år idag

Jag och Ravenlord firar ett år tillsammans idag. Av jobbskäl har vi inte hunnit träffat men jag är glad ändå och fortfarande lika kär. Svårt att vara annat med en kille som dt bara känns bra med. Musiken idag blir en riktigt romantisk rockballad-Aerosmiths "Don't wanna miss a thing"

måndag, oktober 05, 2009

Så skönt

Har idag fått upp listerna i mitt kök-och det känns grymt. Mitt köksfix blev ju uppskjutet pga bl.a min sjukskrivning för 2 år sedan men nu är det ordning igen-och det känns så bra. Känns som jag vill laga mat och bjuda hem polare och vänner-det ska inte dröja länge.

Veckans måndags-metal blir en cover på Nightwish-Gregorian "Meadows of heaven"-eftersom jag just nu långsamt håller på att bygga min egen oas för återhämtning.

söndag, oktober 04, 2009

I fädrens spår för framtids seger

Bloggen ecoloco utmanar oss att ta små steg för miljön och undrar vad senaste steget du tog är och vad nästa steg blir. Här kommer mitt bidrag:

Mitt senaste steg är att gäller det hygieniska produkter i bomull som tops och rondeller är det numera endast ekologiskt som gäller.

Mitt nästa steg blir att jag kommer att minska min riskonsumtion betydligt och hitta bättre alternativ. Kommer byta ut risnudlarna mot glasnudlar (på mungbönsmjöl) och riset mot bulgur, quinoa, mathavre och kamutvete. Den resan kommer ni få ta del av i Metalmaten. Bjuds ris hemma hos kompisar eller på restaurang kommer jag äta det. Förr länge sedan var ris något dyrbart exklusivt som man åt sällan vid festliga tillfällen-den filosofin går jag tillbaka till. Det är därför jag lånat Vasaloppets slogan.

Ala som vill är välkomna att haka på. Vad har du gjort och vad kommer du göra?