Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

torsdag, april 15, 2010

Silverhorse-the Road of no return
Har nu satt mig ner och lyssnat igenom Silverhorse debut "The Road of no return" ett par gånger så nu känner jag mig redo att blogga om den. SKivan startar lite mjukt bluesigt med "American boy" och precis när du har gått ner i varv och börjar känna hur spänningen släpper så kommer käftsmällen i form av "This lonesome road" Sedan fortsätter bandet att blanda lite softare låtar med rivigare saker. Måste jag nämna favoriter så blir det "This lonesome road" och "On the road again". Jag gillar introt skarpt på "Number 12" men låten är för lång. Dock vill jag hävda att det här är ingen skiva som du köper enstaka spår av. Det här är en flödande skiva som kommer till sin rätt när det spelas i en följd. Hos mig kommer den definitivt åka på när jag kommer hem från jobbet eller på en mer avspänd fest. Det är bara att gratulera kvartetten till en lyckad skiva-jag kan inte plocka ut någon medlem som ska ha extra ryggdunk-det är helheten som är njutbar.
Vill du nu ha skivan så går du bara in på Silverhorse sida och väljer vilken leverantör av digital musik som du har störst förtroende för.
(Jag har lånat omslagsbilden från bandets sida med tillstånd)

måndag, april 12, 2010

Vårsol och Medvind

Igår gick jag och Ravenlord på Medeltidsmarknad i Kungsträdgården. Vi hade ruskig tur med vädret så aprilsolen sken på oss. Marknaden var liten men fin. Lite oflyt dock att den dök upp i en tid då jag absolut inte har några pengar. Det var dock mycket roligt att bara kika på allt kul-fick dessutom en fin present av Ravenlord-ett ormformat hängsmycke i svart smide. Han köpte en torshammare i samma material till sig själv. Det kändes lite fint att vi har något matchande som vi köpt vid ett trevligt tillfälle ihop-det känns lite lagom. Matchande kläder tycker jag bara är coolt på en lagom nivå, typ matchande fluga och klänning på smokingmiddag. Det kan så lätt bli fånigt.

Det bästa med marknaden var dock all bra musik och alla härliga människor jag träffade. Förutom mina vänner Alvfursteparet träffade jag flera personer jag inte träffat sedan deras bröllop i augusti. Hörde också bra musik i form av Medvind och Braccium Tengil. Mycket bra band men på olika sätt-googlar just nu som en blå efter sistnämnda.

Sov över hos Ravenlord och upptäckte att vi har väldigt olika syn på hur man hanterar morgnar. Jag vill gå upp ganska snabbt efter att ha vaknat för att sedan sitta och dumstirra med en temugg i handen, och han ligger och drar sig så länge som möjligt för att sedan dra på kläder i sista stund. Vi höll dock sams ändå.

söndag, april 11, 2010

Alltid roligt..

..när man kan göra någon glad. Det kommer komma fler "Söderbergare" här i min blogg. Det kan ni skriva upp. Jag har fortfarande inte hört något från leverantören.

Idag väntar medeltidsmarknad med min älskling och andra vänner.