Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, januari 10, 2009

Tisdagstema-Vinter

Jag gillar verkligen de dämpade färger i vintersolnedgångar. Det här är min utsikt från vardagsrumsfönstret

fredag, januari 09, 2009

Rösta till Metaltown

Det är mycket omröstningar så här års. Jag var inne och kikade på Rockbjörnen men tyckte alternativen var så tråkiga så de från klara sig utan min röst detta år.

Däremot så är det kul för det går strålande för "mitt" band Savage Heart på omröstningen till artister på Metaltown (himla bra idé förresten, applåder till Metaltown Crew från Savage Heart street team stockholm) Vill du stötta ett osignat band, ge metalscenen friskt blod och ge dem scentid är länken här.

Och medan dessa ord åker jag och gosar med Ravenlord.

torsdag, januari 08, 2009

Fler Grammistankar

Har nu sovit på saken och känner mig redo att lämna mina tankar om Grammis-galan. Det som slog mig efter kommentarerna om In Flames här i bloggen är att jag är beredd att ge dem en stor puss. Tyckte Anders höll ett bra tacktal. Det slog mig när jag tänkte på saken att det nästan alltid är hårdrockare och dansbandsmusiker som håller de bästa tacktalen (undantaget de kategorier som delas ut tidigare). Lasse Stefanz och In Flames hade det gemensamt igår att de var någolunga seriösa, verkade ärligt tacksamma och tackade sin publik-medan övriga pristagare antingen spexade eller var totaldragna. Det slog mig också-jag har knappt vetat vem Kleerup är-undantaget att jag hört hans låt med Titiyo "Longing for lullabies" är rätt okej. Tyvärr är det inte det jag kommer förknippa honom med från och med nu,utan hans löjliga beteende på Grammisgalan. Tyckte han betedde sig som en berusad 14-åring.

Om vi fortsätter på spåret-hårdrockare jämfört med övriga musikvärlden-så tänkte jag på det med på Galan. Vi hårdrockare är ju förknippade med sex, droger och att slänga ut TV-apparaten genom fönstret. Igår såg jag popfolket klädda i gympaskor till kavaj och jeans på en gala, mer eller mindre påverkade. De hårdrockare jag kunde se(ok delar av In Flames var mindre välklädda) hade kostym och var riktigt tjusiga (Sabaton och Poodles får stilpoäng), uppträdde städat och levererade. Är det så att vi har vårt rykte så vi behöver inte göra någonting? Eller får vi ut ångest och aggressioner i musiken? En fråga att fundera på.

Jag var mindre förtjust i Joey Tempests introduktion till årets hårdrock. Tyckte det kändes väldigt krystat och nästan lite obstinat. Det är sant att hårdorcken överlevt alla trender men jag tycker itne vi behöver slå oss för bröstet i musiksammanhang och säga att det är det sexigaste och alltid något att lita på. Det räcker med att låta den fantastiska musiken (i vissa fall också estetiken) tala. Det är så jag ser på det.

Stor humor

Läste denna artikel om australenskiska forskare som forskar på effekter av headbanging. Skrattade gott åt deras förslag på hur man skulle åtgärda det-tror t.ex.inte AC/DC kommer överge "Highway to Hell" för "Moon River" och frågar är vem som ska hålla i headbaningkurserna?

onsdag, januari 07, 2009

Förövrigt anser jag att...

...fel band vann en Grammis för Årets Hårdrock. Höll tummar och tår för Sabaton. Tycker In Flames är ganska överskattade men ett stort grattis till dem.

måndag, januari 05, 2009

Monday monday

Det är kallt ute men kom på igår, i den klartänkthet som bara kan uppkomma sen kväll eller en tidig morgon på en kudde, "jag har ju en dunjacka" så marsch ner i förrådet och där låg min gamle vän. Ovant att ha annan färg på jackan än svart (den är mörkgrön) men jag fryser inte. Det är så vackert med vinter, speciellt vinternätter med sammetssvart himmel och månen.

Har hittat en underbar blogg-Vegofamiljen Skrivet av och om en familj där alla är vegetarianer. Klart att jag som vego har funderat på hur det ska fundera med eventuell framtida familj så det är så härligt att läsa en blogg där någon gör det och det funkar. Blev dessutom hungrig av alla smaskiga recept.

Har inte varit riktigt så energifylld som jag ville vara men tänker inte jaga upp mig för det. Det kommer nya dagar, nya chanser.

Känner för lite lugn musik idag så det blir Hammerfall-"Always will be"