Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, augusti 12, 2011

R.I.P Jani Lane

Jani Lane, f.d. sångare i Warrant, har hittats död. Alldeles för tidigt, säger jag, eftersom han var född 1964. Dödsorsaken är ännu inte fastställd. Mest kända är nog Warrant för låten "Cherry Pie", en av mina favoritlåtar när det gäller party och hårdrock. De har också gjort en version av "We will rock you" som hör till mina favoritcover-versioner av den låten. Har dessutom sjungit Cherry Pie" på karaoke och det ökade min respekt fr Lane (jag kände mig omsprungen av texten).

Ytterligare en person från ett klassiskt hårdrocksband har alltså rest till hårdrockens Valhall och Jon Lord har diagnostiserats med cancer (krya på dig Jon). Det är tuffa tider för hårdrocken-en gammal era lägger sig till vila och då är det tufft.
Med dessa ord hedrar bloggen Jani Lanes minne med att spela "Cherry Pie"

söndag, augusti 07, 2011

Voudou-dag

Denna regniga söndag (det ska tydligen regna när jag gör saker detta datum. Vi minns ju alla vad som hände för ett år sedan) ägnade jag åt att ta med min vän Hagbard och besöka Etnografiska muséet. Vi har pratat länge om att besöka Voudou-utsällningen och nu blev det av.

Utställningen var intressant. Att döma av det som skrivits förväntade jag mig en mycket suggestiv upplevelse men det kändes snarare positivt. Hagbard sade att han kan ofta känna obehag i "nästan-mänskliga" ansikten, men han kände bara positiv energi från de utställda voudou-krigarna. Miljön inspirerade mig, just blandningen av positiva och glada symboler, t.o.m kristna ikoner, i kombination med döskallar. Den känslan vill jag återskapa hemma.

När jag och Hagbard unsupit kultur så tog vi, trots regnet en promenad mellan muséet och centralstationen. Där tog vi en fika. Jag drack en steamer(varm ångskummad mjölk med smaksättning) för första gången på minst 3 år. Otroligt skönt som helhet-det kommer vi att göra om.

Eftersom jag förstår att andra kan reagera på ett helt annat sätt än vad jag gör, så länkar jag bara till bilder på föremålen så är valet fritt om ni vill se eller inte. Då tittar ni här