Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, december 18, 2009

Om mitt liv vore film-soundtracket

Hittade den här kul idén hos Carra.

Instruktionerna:
- Öppna iTunes/winamp/media player/ipod/et c.
- Välj Shuffle
- Tryck på start
- För varje fråga nedan, skriv sången som spelas
- När du går till en ny fråga, tryck för nästa sång
- Ljug inte och försök inte låtsas att du är coolare än vad du är!

Öppningsmusik:
"Victoria's secret"-Sonata Arctica
Första dagen i skolan:
"End of all hope"-Nightwish
Jag blir kär:
"Broken"-Sonata Arctica
Vi gör slut:
"Dreamland"-Hammerfall
Studentbalen:
"För dina ögons skull"-Tomas Ledin
Mental krasch:
"Never ever"-Hammerfall
Flashbacks:
"Always will be"-Hammerfall
Jag och kärleken blir ihop igen:
"Last of the wilds"-Nightwish
Bröllopsscen:
"Hunting high and low"-Stratovarius
Slutstrid:
"Harlequin"-Hexxen
Dödsscen:
"We are one"-The Poodles
Begravningssång:
"Book of days"-Enya
Finalsång:
"Moondance"-Nightwish
Eftertexten rullar:
"Nemo"-Nightwish

Hmmmm-är nog mer sugen på att lyssna på soundtracket än att se filmen. Fast bröllops-scenen vore ju skoj att se.

torsdag, december 17, 2009

Sonata Arctica


Jag går fortfarande omkring i en positiv atmosfär efter konserten med Sonata Arctica i tisdags. Jag hade ganska modesta förväntningar, dels eftersom jag hört att sångaren Tony Kakko haft stämbandsinfektion tidigare i höst och eftersom det tar lite tid att ställa om hjärnan från jobbet till konsertläge. Men som sagt grymt var det. Första förbandet, Winterborn, var ganska intetsägande. Det andra, holländska Delain, hade bra låtar men sångerskans röst var lite tunn. Sonata var grymma. Det märktes att de var på gott humör, kanske för att detta var sista giget på Europa-turnén. Tony är en grymt charmig frontman. En av av killarna i mitt sällskap beskrev det som att han nästan är som en kompis. Jag kan hålla med, för jag tyckte om hans mellansnack, där han lyckades med att faktiskt säga något och vara personlig utan att vara privat. Delen där han presenterade låten "The last amazing grays" kändes som det var direkt till mig eftersom den inspireras av faktumet att släktingar omkring dig blir äldre och en dag är det du som leder "klanen". Blev också glad när jag fick höra min favoritlåt "Fullmoon".

Tisdagens tisdagstema är ur fokus och den bilden jag tog på Tony Kakko passar ju jättebra. Det blir ofta så på konserter när sångaren inte står still.

måndag, december 14, 2009

Prepare for Crimson Thunder!

Dagen har varit upp och ner-men jag kommer ändå att lägga mig lite glad i förvissningen att jag fått biljetter till Sonisphere. Det ska bli så grymt mäktigt. Kan inte säga så mycket mer. Känner att det gör det så värt att kämpa på under helgdagarna jag ska jobba framöver.

Veckans måndagsmetal blir DIO med "Rainbow in the dark"

söndag, december 13, 2009

December-drömmar

Veckan har bara rusat iväg och har inte jag varit under isen så har jag varit upptagen med det där mystiska, magiska som kallas livet. I tisdags var det som sagt Doro. Jag var inte på det största fest-humöret iom uppbrottet med Vapensyster och dessutom i sluttampen av pms men det blev kul ändå. Fick lyssna på två grymma kvinnor i aktion-den första var Liv i förbandet Sister Sin. Jag har läst om henne i en tidningsartikel och trodde hon var en lång ståtlig kvinna men hon visade sig vara en kort tjej med stor personlighet. Som helhet det näst bästa förband jag sett.
Doro är inte heller en lång kvinna men hon är otroligt karismatisk och hon bär sina 46 år med stolthet-hon ser fräsch ut. Jag kan säga så här-hon tar hand om sin publik. Aldrig under mina konserter har jag med om att bandet flera gånger har rusat fram till scenkanten och high-fivat sina fans. Och 7 extra-nummer mina vänner-7 extra-nummer. Jag förstår grabbarna som innan konserten pekade på scenen och skrek "Där kommer hon att stå-vår drottning!"

Igår bjöd hade jag middag hemma-vilket visade sig vara rätta medicinen för mig och min stukade julstämning fick sig en push på köpet. Min kök är som mysigaste med röd duk på bordet och kandelabern med röda ljus tända. Vi spelade nya sällskapsspelet "oogachacka", som bygger på att man ska kunna låttexter. Gästlaget vann med 29-30. Vi hade också julmust-provning (så även bilföraren kunde delta). Lidl och Ica hamnade i topp. Som avslutning vakade vi in Lucia med två sorters glögg och lussekatter (som äts för att hylla gudinnan Frejas katter, så vara lugna, vi krökte inte ett hårstrå på min egen Lusse). Det var som helhet mycket trevligt.

Idag ägnas åt att lyssna på skivan jag fick igår (Fairyland-"Fall of an empire" pampig spansk power-metal") trevliga matprogram på Tv, stora muggar te och maraton-disken från igår.