Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

tisdag, september 10, 2013

Min Körslaget-helg

"Det var en varm dag i studion..."

Så hade romanen om min lördag börjat. Jag och Goron satt nämligen i publiken på "Körslaget"-direktsändningen, och när man tar i stora lampor i en gammal industrilokal utan AC, tänder dem och sedan tar in 7 st 20-mannakörer och 700 personer i publiken blir det varmt. Det var iofs inte enda källan till värme. Rickard Söderberg är med också.

Jag har varit på flera tv-inspelningar och jag måste säga att detta är en av de trevligaste. Ingen onödig väntan och supertrevligt team, t.om. säkerhetsvakten var trevlig. En liten detalj som dock höjde trevnaden är att när vi fick våra platser så säger han "Ni är röda ( Jag hade röd klänning och Goron röd t-shirt. Sätt er där så kommer ni när Rickard-klacken" Rickard-klacken visade sig vara ett glatt gäng, klädda i rött och med regnbågsflaggor.

Till er som såg programmet hemma i TV-soffan kan jag säga att det är väldigt likt vad man ser live, bara att ni får fler närbilder och tydligare bilder från greenroom. I vanlig ordning är allt mindre än det ser ut på tv-men alla körerna får plats. Några korta kommentarer:


  • Gry Forsell är ett sympatiskt fullblodsproffs. Hon gick och pratade med och tackade publiken i varje reklampaus.
  • Det enda negativa jag kan säga om inspelningen är att stolarna var obekväma, men det var inte produktionens fel.
  • Min åsikt efter första programmet är att finalen bör stå mellan Team Rickard och Team Wille (Craford). 
  • Så himla fint att Team Rickard inte bara sjöng, utan dessutom framförde texten på teckenspråk.
  • Dessutom glad att Goron tycker att Rickard Söderberg är skön
Det var ruskigt roligt. Hade jag vetat hur kul det var hade jag bokat biljetter till fler program-för nu är alla slut. Blev också nästan lika chockad när Team Rickard fick flest röster så nu håller jag tummarna. Ni minns väl alla 2008 när en annan långhårig representant för en i media underrepresenterad musikgenre kammade hem alltihop? ;)

Jag avslutar med bästa kören Team Rickard med "Circle of life"
Team%20Rickard%20-%20Circle%20of%20life