Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

onsdag, juni 26, 2013

När ska man släppa en iidé och en pryl?

Går i planer på att göra om mitt kök. Har aldrig kommit igång ordentligt med inredandet från 2008/2009 som kom av sig pga ett problematiskt köksskåp samt andra personliga skäl. Har hållit fast vid original-idén jag hade, med ett hårdrocksinfluerat kök (vilket hittills mest har betytt svart bord och svarta stolar).

Nu har en möjlighet öppnat sig att kunna göra om köket, och med det kommer också funderingarna-vill jag fortfarande ha det så? Har haft glasbord under hela tiden, men tiden och lusten att putsa det har minskat. Har tänkt på att byta ut skivan, eftersom den har oortodoxa mått (hur tänker en designer som gör bordet 78 cm brett istället för 75 eller 80 cm). Ett annat aber är att bordet är svårt att flytta.

Har nu hittat ett alternativ till bord som är ett slagbord och går att fälla ihop till en skollinjals tjocklek och som också har möjlighet till förvaring. Dock är det vitt (jag har svårt för träfärg). Har lite dåligt samvete för att jag överger idén att återanvända ett gammalt bord. Å andra sidan, det behövs mer rengöringsmedel för att hålla det gamla bordet rent.

Vad säger ni? Hålla fast vid en gammal idé och saker eller öppna själens fönster för nya idéer?

Bordsalternativet "Norden" från Ikea

tisdag, juni 25, 2013

Midsommar och nördkärlek

Jag gjorde något som är att svära i kyrkan i Sverige-jag jobbade på midsommarafton. En lång men bra dag, midsommar är inte min favorithögtid så att jobba då känns okej jämfört med andra högtider. Jag ordnade dock till det väldigt fint, Goron hämtade upp mig när jag jobbat färdigt på kvällen och åkte hem till mig. Tack vare en kort utflykt för att titta till hans katter så ville och kunde han stanna hos mig hela helgen.

I den wiccanska traditionen kallas midsommar Litha och handlar bl.a. om att lösa alla band och lite kärleksmagi också om man känner för det. Det kändes som att jag löste banden lite i och med att jag bjöd in Goron i mitt hem för första gången. Jag har ju bott själv i tio år och även om jag gillar att bjuda hem folk, så tycker jag att det är ganska skönt när de går hem också ;) Därför var det häftigt när det kändes jättenaturligt att ha Goron hos mig. Vi gjorde inget speciellt, vädret var ostadigt så vi stannade hemma och hade det mysigt. Fredrik hade med sig Wii och vi spelade "Skyward Sword", senaste Zelda-spelet. Jag är läskigt bra med svärdet enligt Goron :) Sådant gör en Zelda-nörd glad =)

På söndagen åkte vi till Kista och kikade på reorna. Goron köpte en ny tröja (han vågade lyssna på mig och köpte en mörklila) samt två par nya skor till honom. Jag blev varm i hårdrockshjärtat för att han lyssnade på mina smakråd. Skopunkten har dessutom ta 3 betala för 2 så han bjöd mig på ett par skor.
Vi åt mex-mat också innan vi åkte hem.

Hemma hade jag tvättstugan och det gick jättebra. Goron följde med mig ner och hjälpte mig att bära också. Det är en av de saker som är så härligt med vår relation, att det finns plats och tid för vardagssysslorna. Har jag honom på besök så kan jag gå och slänga återvinning eller tvätta. Det är skönt att slippa förställa sig :)